Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Ook buiten zorgeloos uw laptop gebruiken

laptops

De zon schijnt, het is lekker warm en wat is er dan fijner dan buiten zijn. Wie baalt er niet van, wanneer het zo'n lekker weer is, maar u zit binnen te werken. Dat is het voordeel van een laptop, u neemt hem gewoon mee naar buiten. Er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten wanneer u buiten gebruik gaat maken van uw laptop. De weerkaatsing van zonlicht in uw scherm, wat de warmte doet met uw laptop en een stopcontact om uw laptop op te laden is meestal ook niet binnen handbereik.

Weerkaatsing van zonlicht

Het weerkaatsen van zonlicht in het scherm van uw laptop kan leiden tot irritatie en vaak zelfs een onwerkbare situatie. Dit heeft voor een belangrijk deel te maken met het materiaal waarvan een laptopscherm is gemaakt. Dat spiegelt en reflecteert dus ook de zon. Er zijn echter verschillende manieren om spiegeling op het scherm van de zon te voorkomen. Wanneer u veel buiten en onderweg aan de slag moet, dan is een laptop met een mat scherm handig. Met een dergelijk scherm heeft u veel minder last van de invallende zon.

Er zijn genoeg laptops te koop met een mat scherm, maar dat zijn over het algemeen de wat meer zakelijke modellen. Voor consumentenmodellen wordt nog altijd gekozen voor een glanzend scherm. U kunt er echter ook voor kiezen om het glanzende scherm van uw laptop zelf mat te maken. Dat kan met behulp van speciale folie. Dit kunt u los kopen en ook zelf aanbrengen. Doe dit wel nauwkeurig, zodat er geen luchtbelletjes onder zitten. Ook is het belangrijk dat u het scherm goed schoonmaakt voordat u het folie erop plakt.

Verkoeling zoeken

Het is geen goed idee om een laptop langere tijd in de volle zon te leggen of te gebruiken. Intern zitten alle componenten in een zeer kleine ruimte op elkaar. Deze produceren allemaal warmte van zichzelf, dat regelmatig afgevoerd moet worden door de ventilator. Dat hoort u ook regelmatig, wanneer u binnen bij kamertemperatuur aan de slag bent. In de volle zon moet de ventilator continu op volle snelheid draaien. Dat is niet de bedoeling en leidt op de lange duur onherroepelijk tot problemen. We raden u dan ook aan om uw laptop niet te gebruiken in de volle zon (althans niet op een warme dag), maar voor een plekje in de schaduw te kiezen.

Om uw laptop nog meer te ontlasten van de warmte, kunt u gebruikmaken van speciale laptop koelers. Deze plaatst u heel eenvoudig onder uw laptop en sluit u aan via een USB kabel. Dankzij de ingebouwde ventilatoren wordt de warmte sneller afgevoerd.

Opladen zonder stopcontact

Een laptop is bedoeld voor mobiel gebruik. Op een gegeven moment moet de accu echter opgeladen worden. Wanneer u een laptop heeft met een verwisselbare accu, dan kunt u er één of meerdere bijkopen en deze meenemen voor onderweg of wanneer u buiten bereik van een stopcontact werkt. Er zijn ook zogeheten powerbanks te koop, speciaal voor laptops. Dit zijn mobiele opladers, waar u uw laptop op aansluit, waarna hij opgeladen wordt. Vaak hebben deze powerbanks de capaciteit om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden. Let er op dat de powerbank, die u aanschaft voldoende capaciteit heeft om uw laptop op te kunnen laden.

Wilt u meer informatie over laptops of hulp bij de keuze van de juiste laptop of accessoire? Bekijk dan onze Laptop Koopgids of kom langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Overal genieten van uw favoriete muziek

Bekijk alle tips Bekijk alle laptops