Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Opslaan in de cloud met Windows 8

programma's

De cloud is een handige plek om bestanden op te slaan. Deze digitale opslagplaats kunt u te allen tijde raadplegen. Ook kunt u via de cloud makkelijk bestanden delen met anderen, zoals foto's of documenten waar u met meerdere mensen aan wilt werken. Zo kan bijvoorbeeld een speelschema van de tennisvereniging eenvoudig bijgehouden worden door alle teamgenoten. U kunt op meerdere manieren gebruik maken van de cloud. Hieronder lichten we drie manieren toe.

Onedrive (voormalig Skydrive)

Een eerste mogelijkheid is het programma van Microsoft genaamd: OneDrive .  Iedereen met een Microsoft account kan gebruikmaken van dit programma. Wanneer  u tijdens de installatie van uw computer een account heeft aangemaakt, of heeft  ingelogd met een bestaand account (Hotmail, Live, Outlook), dan heeft u  automatisch 7GB aan opslag bij OneDrive. In het startscherm van Windows 8 is  standaard een OneDrive icoon aanwezig. Het is echter niet altijd handig om hier  een app voor te gebruiken. Een app dient namelijk vóór gebruik iedere keer  opnieuw opgestart te worden. Een speciale map in de Verkenner van Windows kan  dan handiger zijn. Deze wordt namelijk altijd gesynchroniseerd. Als u hier  gebruik van wilt maken, dient u een apart programma te downloaden via: http://windows.microsoft.com/nl-nl/skydrive/computer.  In Windows 8.1 is deze synchronisatie standaard aanwezig en heeft u geen apart  programma nodig.

Google Drive

De tweede cloud oplossing is Google Drive. Deze werkt in de basis hetzelfde als OneDrive. Het enige verschil is dat hier geen app beschikbaar van is en dat u slechts 5GB gratis opslag heeft. U kunt de benodigde software eenvoudig downloaden en op uw bureaublad installeren. Ook bij Google Drive wordt er een speciale map aangemaakt, die meteen gesynchroniseerd wordt op het moment dat u een nieuw bestand plaatst.

iCloud

Een derde mogelijkheid is de dienst van Apple: iCloud. Deze opslag is zowel  met Apple als met Windows te gebruiken. Zo kunt u alle bestanden van uw Apple  én Windows apparaten makkelijk synchroniseren. Ongeacht welk apparaat u  gebruikt, met iCloud kunt u switchen tussen de apparaten en toch alle bestanden  raadplegen. Ook kunt u zien welke apparaten geback-upt zijn naar iCloud. Deze  dienst, die gratis 5GB aanbiedt, leent zich iets minder om uw bestanden overal  vandaan te kunnen bewerken. Er ontbreken namelijk Office-achtige mogelijkheden.  U kunt iCloud beter zien als een centrale opslagplaats, waarmee u altijd bij uw  waardevolle foto's en back-ups kunt.

Wilt u meer informatie over de cloud of hulp bij het toepassen ervan? Stel uw vraag in ons Helpcenter of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Uw Windows 8 computer overnemen op afstand

Bekijk alle tips Bekijk alle netwerkopslag