Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Thuiswerken? Zorg voor de beste internetverbinding!

Netwerk
router
wifi
internet

Sinds thuiswerken het nieuwe normaal is, vragen we veel meer van onze internetverbinding dan voorheen. Vooral wanneer de rest van uw gezin ook thuis is. Krijgen de kinderen online les of zitten ze te gamen of Netflixen terwijl u aan het werk bent? Dan zult u dit merken aan de snelheid van uw internet. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om deze problemen op te lossen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een goede router, een accesspoint of een Multiroom Wifi systeem? Wij geven u graag advies voor het beste internet in huis, zodat u met een gerust hart aan de slag kunt!

De juiste internetsnelheid
Internetproblemen komen vaak door een trage internetverbinding. Om te weten wat de snelheid van uw internet is, kunt u bijvoorbeeld via KPN of Ziggo de speedtest uitvoeren.

Wanneer u zelf thuis werkt en de kinderen maken ook veel gebruik van het internet, heeft u ook voldoende internetsnelheid nodig. U kunt de beste router hebben of het duurste Multiroom Wifi systeem, maar wanneer er weinig internet binnen komt, valt er ook door deze apparaten weinig internet te verdelen of te versterken. Bekijk dus welke snelheid het beste bij uw thuissituatie past. Zo kan iedereen in huis ongestoord gebruik maken van het internet. Bent u bijvoorbeeld alleen en werkt u thuis? Dan hoeft uw internetsnelheid niet zo hoog te zijn. Woont u met uw gezin en gebruikt iedereen veelvoudig internet? Dan heeft u ook meer internet nodig.  

50 Mbit/s: Voldoende voor de alleenwonende thuiswerker.

100 Mbit/s: Geschikt wanneer u en uw partner beide thuiswerken.  

200 Mbit/s: Betrouwbaar en stabiel wanneer de kinderen gamen en Netflixen terwijl u thuis aan het werk bent.

500 Mbit/s: Ideaal voor gezinnen waarbij iedereen veel gebruikt maakt van het internet. Denk hierbij aan thuiswerken, streamen, gamen en het gebruik van smartphones en laptops.

Drukte op het netwerk
De meeste routers verzenden het internetsignaal standaard op de 2,4 GHz frequentieband.
Omdat dit de meest gebruikte en de standaard frequentie is, zit deze vaak erg vol. Tegenwoordig zijn er steeds meer routers die ook de 5 GHz frequentieband aan kunnen. De 5 GHz frequentieband wordt minder gebruikt en zorgt daardoor in de meeste gevallen voor een beter internetsignaal. In de instellingen van uw modem of router kunt u de gebruikte frequentieband wijzigen en op die manier uw internetsnelheid verbeteren.

Wel moet u rekening houden met de verschillen tussen de 2,4 GHz band en de 5 GHz band. Beide frequentiebanden hebben zo hun voor- en nadelen. Zo heeft de 2,4 GHz bijvoorbeeld een groot bereik en gaat door muren heen. Daarnaast is het ook een voordeel dat bijna elk apparaat de 2,4 GHz band ondersteunt. Een nadeel is dat de maximale hoge snelheid minder is en dat de 2,4 GHz vaker last heeft van storing door andere apparaten. De 5 GHz frequentieband heeft een hogere snelheid en weinig last van storing door andere apparaten. Het nadeel van deze frequentie, is dat hij slechter door muren heen gaat en nog niet door elk apparaat wordt ondersteunt.

Router
Een router vormt het centrale punt van uw netwerk en zorgt ervoor dat meerdere apparaten tegelijkertijd op het internet kunnen. Een router verdeelt het internetsignaal over meerdere apparaten en zorgt daarnaast voor de communicatie tussen die apparaten. Zo ontstaat er een netwerk. Wilt u bijvoorbeeld kunnen switchen tussen de 2,4 GHz en 5 GHz frequentieband, waardoor u uw Wifisnelheid kunt verbeteren? Kijk dan of u een router heeft met Dual-Band Wifi of bekijk alle routers in ons aanbod. Een van onze toppers is bijvoorbeeld de TP-Link Wireless - Archer AX50 Router, die niet alleen Dual-Band Wifi ondersteunt, maar ook de nieuwste Wifi technologie Wifi 6. Lees meer over routers in onze koopgids

Accesspoint
Een accesspoint is een draadloos toegangspunt en zorgt ervoor dat u een extra Wifi verbinding kunt maken. Een accesspoint creëert een draadloos netwerk door deze aan te sluiten op de router met behulp van een Ethernet-kabel. Het accesspoint ontvangt het internetsignaal vanuit de router en geeft dit signaal door, zodat u uw laptop of smartphone met het accesspoint kunt verbinden. Een accesspoint is bijvoorbeeld handig wanneer u een betere netwerkverbinding wilt in een specifieke ruimte in huis, bijvoorbeeld in uw thuiskantoor. Wilt u uw thuiskantoor upgraden met een accesspoint en vindt u het moeilijk om de juiste keuze te maken? Wij raden u de Ubiquiti Networks UAP-AC-LITE aan. Dit accesspoint heeft voldoende overdrachtssnelheid en beschikt over Dual-Band Wifi. Daarnaast kunt u deze eenvoudig aansluiten om zo het internetsignaal in een kamer naar keuze te verbeteren.

Multiroom Wifi
Heeft u een huishouden met vier of meer personen die allemaal veel gebruik maken van het internet in verschillende ruimtes? Dan is Multiroom Wifi een goede oplossing om uw internetverbinding te optimaliseren en versterken. Het grote voordeel van een Multiroom Wifi systeem is dat u een compleet draadloos netwerk op kunt zetten met dekking in uw hele woning. Zo heeft u overal in huis een goede verbinding. Een Multiroom Wifi netwerk bestaat uit één basis Wifi router die u kunt aansluiten op uw bestaande modem of router. Daarnaast bevat een Multiroom Wifi systeem uit twee of meerdere satellieten, die onderling in verbinding staan met elkaar. Omdat de satellieten continue met elkaar communiceren, heeft u overal in huis een sterk signaal. De satellieten zijn als het ware een verlengstuk van de router. Zo kunt u op zolder met de zelfde internetsnelheid werken, terwijl uw kinderen beneden in de huiskamer of op hun slaapkamer kijken naar Netflix of op hun PlayStation spelen. Wilt u meer weten over Multiroom Wifi? Lees dan onze koopgids of bekijk de TP-Link Deco M5. Dit Multiroom Wifi systeem is niet alleen heel eenvoudig aan te sluiten, maar kunt u ook nog eens bedienen met via een app!