Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Uw kinderen veilig online met Windows Family Safety

programma's

Heeft u grip op het surfgedrag van uw kinderen? En weet u zeker dat dit  altijd veilig is? Met Family Safety van Windows krijgt u inzicht in de online activiteiten  van uw kind en bepaalt u tot welke websites, games en programma's uw kind  toegang heeft. Het bestaat uit een website en een gratis programma, dat u moet  installeren op de computers, die door uw kinderen worden gebruikt. We vertellen  u graag over de verschillende mogelijkheden van Family Safety.

Monitoren online gedrag

Het is van belang dat u eerst Family Safety op uw computer installeert.  Heeft u Windows 7 of 8, dan is Family Safety misschien al geïnstalleerd. U kunt  deze dan terugvinden in het startmenu. Wanneer Family Safety nog niet op uw  computer is geïnstalleerd, kunt u dat alsnog doen via de downloadpagina van  Windows Live Family Safety.

Om het online gedrag van uw kind bij te kunnen houden, maakt u eerst een  account aan voor hem of haar. Dit doet u door vanaf de rechterrand naar binnen  te vegen of uw muisaanwijzer helemaal rechtsboven of rechtsonder te plaatsen. U  ziet dan de zogeheten Charms tevoorschijn komen en kiest 'Instellingen' en  vervolgens 'PC-instellingen wijzigen'. In het scherm dat dan opent, kiest u  achtereenvolgens 'Accounts', 'Andere accounts' en 'Een account toevoegen'.  Onderaan het venster dat dan opent kunt u kiezen voor 'Een kinderaccount  toevoegen'.

Instellen en beheren

Als u een kinderaccount hebt aangemaakt, kan uw kind zich met dat account  aanmelden en krijgt u wekelijks een rapportje in uw mail. Hierin staat wat uw  kind allemaal heeft gedaan op de computer.

Het kan zijn dat u niet alleen toezicht wilt houden, maar dat u ook  bepaalde beperkingen wilt opleggen aan het computergebruik van uw kind. Om dit  te kunnen doen, moet u naar de Family Safety website. Wanneer u in Windows 8 in  het accountbeheer bij 'Andere accounts' bent, ziet u 'Instellingen voor  Ouderlijk toezicht online beheren' staan. Deze link leidt u naar de website. Op  deze website ziet u zowel het account van uw kind als dat van uzelf staan en  kunt u alles instellen. U kunt de instellingen voor ieder gezinslid  afzonderlijk beheren. Vervolgens kunt u deze instellingen op alle computers,  waarop het Family Safety filter is geïnstalleerd, toepassen.

Toegang tot het internet

Via de Family Safety website kunt u ook de toegang tot het internet  regelen. Via 'Filteren op webinhoud' kunt u bij 'Beperkingsniveau' instellen tot  wat voor soort webinhoud u wilt dat uw kinderen toegang hebben. Zo kunt u zelf  instellen welke websites ze mogen bezoeken of bepaalde websites laten  blokkeren.

Toegangsbeperking

Wanneer u niet wilt dat uw kind te lang achter de computer zit, dan kunt u op de Family Safety website aangeven dat hij of zij niet langer dan een door u bepaalde tijd per dag op de computer mag. U kunt er ook voor kiezen om een schema aan te maken, zodat uw kind niet tot diep in de nacht bezig is.

Programma's en spellen

Met Family Safety kunt u er tevens voor zorgen dat uw kind niet alle programma's kan gebruiken, die op uw computer staan. Dit kunt u zelf per programma instellen. Daarnaast is het mogelijk om aan te geven welke spellen hij of zij mag spelen. Dit kan op basis van de leeftijdsclassificatie, maar ook per geïnstalleerde game.

Wilt u  meer informatie over Family Safety of hulp bij het toepassen ervan? Stel uw  vraag in ons Helpcenter of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Uw vakantiefoto's direct een eenvoudig opslaan

Bekijk alle tips Bekijk alle windows software