Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Uw vakantiefoto's direct en eenvoudig opslaan

opslag

Uw vakantiefoto's zijn een kostbare herinnering en natuurlijk niet iets wat u kwijt wilt raken. Het is daarom belangrijk dat u uw foto's goed, maar ook eenvoudig op kunt slaan. Er zijn hiervoor een aantal mogelijkheden.

Uw foto's opslaan in de cloud

Het is erg handig om uw bestanden online op te slaan in de cloud. Vandaag de dag zijn er veel  online diensten waar u dit kunt doen. Het principe is zeer eenvoudig. U  reserveert een stukje ruimte op een server bij een dienst. Voorheen waren dit  nog redelijk kleine gedeeltes, maar tegenwoordig kunt u hier al uw foto's en  zelfs filmpjes makkelijk kwijt.

Als u uw foto's, filmpjes of bestanden hier wilt opslaan heeft u alleen een  internetverbinding nodig, om zo deze bestanden te kunnen uploaden. Zo kunt u  makkelijk uw foto's opslaan en ook weer overal bekijken. De meest bekende cloud  diensten of providers zijn: Microsfot Onedrive, Google Drive en Apple iCloud.  Houdt u er wel rekening mee dat u in het buitenland extra betaald voor het  uploaden van uw data. Neem contact op met uw provider voor meer informatie  hierover.

Uw foto's opslaan op een NAS

Een NAS of Network Attached Storage is een handig apparaat om in uw netwerk  op te nemen. Op een centraal punt kunt u bestanden, films, muziek en back-ups  opslaan en toegankelijk maken voor alle gebruikers op uw netwerk. Door middel  van de meegeleverde software kunt u ook met uw NAS alle vakantiefoto's en  bestanden overal beheren waar u bent. Of u nu wilt kopiëren, verplaatsen,  verwijderen, hernoemen, uploaden of downloaden, het is allemaal mogelijk. Deel  al uw foto's, video's en blogs eenvoudig via uw NAS. Ook synchroniseren met  alle belangrijke sociale media is eenvoudig.

Uw foto's opslaan op een geheugenkaart

Misschien wel de eenvoudigste manier om uw foto's op te slaan is op een geheugenkaart, zoals een SD kaart of MicroSD kaart. U kunt makkelijk een extra kaartje aanschaffen voor het geval dat uw andere geheugenkaart vol is.

Uw foto's opslaan op een externe harde schijf

U kunt ook een externe harde schijf meenemen. Zo kunt eenvoudig ter plekke een back-up maken van al uw favoriete vakantiefoto's. Het is wel aan te raden om een 2,5" externe harde schijf mee te nemen, deze is kleiner en makkelijker mee te nemen en heeft geen aparte stroomvoorziening nodig.

Wilt u meer informatie over opslagmogelijkheden of hulp bij de keuze van het juiste opslagmedium? Bekijk dan onze  Externe Harde Schijven Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Verantwoord mobiel internetten in het buitenland

Bekijk alle tips Bekijk alle externe harde schijven