Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Videokaart vervangen

componenten

Een videokaart vervangen kan bij een desktop redelijk  eenvoudig uitgevoerd worden en kan ook een behoorlijke snelheidswinst  opleveren. Ook hier geldt weer dat u goed moet kijken naar wat u nodig heeft.  Als u alle spellen die u wilt spelen of fotobewerkingsprogramma's zoals  Photoshop nog gewoon vloeiend kunt draaien, is er weinig reden om de upgrade  uit te voeren.

Loopt  u wel tegen de limieten aan van de grafische kaart die u nu in uw desktop heeft  zitten, of maakt u nog gebruik van de geïntegreerde grafische rekenkracht van  de processor, dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Allereerst is  het van belang dat er nog een uitbreidingsslot vrij is. Dit moet een  PCI-Express slot zijn. Uitbreidingssloten zijn de aansluitingen waar u  bijvoorbeeld ook netwerkkaarten en geluidskaarten in stopt. Ze zijn gericht op  de kant van de kast waar alle aansluitingen naar buiten komen, meestal de  achterkant

Geschikt voor uw situatie

Voor u overgaat tot de aanschaf van een videokaart, is het  zaak om goed te kijken of de kaart geschikt is voor uw specifieke situatie. Dit  houdt niet alleen in dat hij over de juiste aansluitingen moet beschikken om  geplaatst te kunnen worden, maar ook dat hij in de behuizing moet passen.  Videokaarten zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Het is verder ook  goed om te letten op eventuele garantie die vervalt op het moment dat u de  behuizing van uw desktop opent.

De videokaart van een laptop vervangen raden we u niet aan.  Het kan op zich wel, maar u moet daarvoor vaak vrijwel de complete laptop uit  elkaar schroeven, een klus die niet alleen veel geduld, maar ook de nodige  expertise vereist.

Wilt u meer informatie over videokaarten, hulp bij de keuze van de  juiste videokaart of hulp bij het inbouwen ervan?  Bekijk dan onze videokaart koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Videokaarten: fanatieke gamer of aspirant foto- en videobewerker?

Bekijk alle tips Bekijk alle videokaarten