Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Neem de controle over uw digitale thuis.

Smart Home

Bespaar stookkosten met uw thermostaat

wonen

De eerste herfstdag brak 23 september weer aan. Het weer wordt kouder, de verwarming gaat (straks) weer aan. Magneetjes met "vergeet mij niet uit te zetten" hangen weer op de radiatoren. We willen immers niet dat dochter- of zoonlief de radiator dag en nacht aan laat staan. Maar wat als het allemaal zorgeloos kon? Graag tonen we u hoe makkelijk u thuis energie en geld kunt besparen.   

Heeft u al een thermostaat in huis? Zo ja, is het dan wel een slimme? Bij Paradigit staat efficiëntie voorop; daarom hebben we een aantal slimme thermostaten van topmerken in onze catalogus opgenomen.

Gemiddeld 55% van de Nederlandse energiekosten bestaan uit verwarmingskosten, zo bleek uit onderzoek van Centraal Milieu. Wilt u een stuk beneden dit percentage gaan zitten, dan zou een slimme thermostaat wel eens de nieuwe besparende factor kunnen zijn in uw huishouden. Gemiddeld zou u volgens de fabrikanten 20 tot zelfs 30% op uw stookkosten kunnen besparen. Onderzoek toonde ook aan dat als u let op uw stookgedrag, u zo'n 600 euro per jaar kunt uitsparen. In een ongeïsoleerde vrijstaande woning zou het kunnen oplopen tot maar liefst 1450 euro! We geven u enkele concrete voorbeelden:

  • 's Avonds de thermostaat op 15 graden laten, scheelt gemiddeld 100 euro per jaar.
  • Overdag als u weg bent de temperatuur op 15 graden zetten, scheelt zo'n 140 euro per jaar.
  • Overdag 19 graden in plaats van 20 graden scheelt zo'n 80 euro per jaar.

Naargelang de extra functies heeft u de keuze tussen verschillende prijsklassen. Hoe precies wilt u bijvoorbeeld het verbruik van uw huishouden kunnen monitoren? Met de beschikbare slimme thermostaten heeft u toegang tot zeer gedetailleerde informatie en functies:

  • Op afstand bestuurbaar via een applicatie en internetverbinding
  • Weersafhankelijke temperatuurregeling
  • Algemene of individuele warmteregulering
  • Zelflerend
  • Geofencing  

Slimme koppelingen

Fijn om te weten dat een slimme thermostaat zoveel kan, maar wat houdt het allemaal in?

Op afstand bestuurbaar | Tegenwoordig valt alles te koppelen aan uw smartphone. Om uw duurzame netwerk te completeren is een slimme thermostaat de kers op de taart. Dankzij de bijhorende app kan u overal vandaan uw verwarmingsketel met de graad nauwkeurig zetten.

Weersafhankelijke temperatuurregeling | Is het buiten mooi weer, dan zijn er bepaalde modellen die hier rekening mee houden door buiten de temperatuursverschillen te meten en –indien nodig– de thermostaat uit te schakelen.

Algemene warmteregulering | Bij een algemene warmteregeling meet de thermostaat alleen in de kamer waar dit apparaat zich bevindt. Werkt u de rest van de avond in de hobbykamer of neemt u achteraf nog een douche? Dan is een individuele warmteregulering ideaal, want zo kan u tot wel 12 aparte zones instellen. Later kunt u deze ook koppelen aan andere Smart Home apparaten, zoals bijvoorbeeld deursensoren die uw aan- en afwezigheid bevestigen.

Zelflerend | Stel, u neemt elke avond rond hetzelfde uur een bad, dan zal een thermostaat mét zelflerend systeem de CV ketel op tijd voorverwarmen. Des te langer u uw thermostaat in gebruik heeft, des te meer gegevens het toestel over u beschikt. Zo ziet u maar: een slimme thermostaat is een gepersonaliseerd stukje techniek dat uw leven er stukken makkelijker op kan maken.

Geofencing | Geofencing houdt in dat de slimme thermostaat een connectie legt met uw smartphone. Bent u in de buurt, dan gaat de verwarming aan. Gaat u weg, dan slaat de verwarming weer uit. Geofencing is gekoppeld aan het GPS signaal van uw smartphone. Met andere woorden: bent u op weg van uw werk naar huis, dan schakelt de thermostaat aan wanneer u binnen de ingestelde straal van uw woning bent. Ideaal!

Meer weten? Lees ook: Koopgids Slimme thermostaten

Bekijk alle tips Bekijk Alle Thermostaten