Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Veilig surfen op uw tablet

tablets

U wilt onbezorgd en veilig kunnen surfen op het internet op uw tablet,  zonder ongewenste spam en virussen. Als deze niet goed beveiligd is, bestaat er  echter een kans dat onbekenden privacygevoelige informatie van u kunnen raadplegen  of dat u ergens een virus oppikt. Dit kunt u voorkomen door een degelijk  antivirus pakket op uw tablet te installeren.

Antivirus pakket

Tegenwoordig worden tablets veelal gebruikt voor doeleinden, die voorheen  met een laptop of desktop werden gedaan. Veel van deze activiteiten vinden  online, op internet, plaats. Dat is één van de redenen waarom u beschermende  software nodig heeft. U wilt namelijk voorkomen dat er meegekeken kan worden,  als u bijvoorbeeld mobiel aan het bankieren bent. Daarnaast kan een goed  antivirus pakket u waarschuwen wanneer u op een zogeheten phishing site  terechtkomt. Op een dergelijke site (een kopie van een betrouwbare website)  wordt u gevraagd om allerlei gegevens in te vullen. Vervolgens kunnen  criminelen met uw gegevens aan de slag zonder dat u het weet. Wat kan een  antivirus pakket allemaal voor u betekenen?

Het verschil tussen Android en iOS

Op uw tablet maakt u veelal gebruik van apps. Er kan in een app een virus  zitten. Met een antivirus pakket kunt u uw tablet hiertegen beschermen. Het  installeren van een antivirus pakket is echter niet vanzelfsprekend. Voor iOS  bestaan ze niet eens. Dat heeft er alles mee te maken dat Apple zelf alles heel  erg goed controleert, voordat een app in de App Store terechtkomt, dus de kans  dat er in een dergelijke app een virus zit dat zich op uw tablet nestelt is  extreem klein.

Bij Android tablets is de kans op een virus groter, omdat dat  besturingssysteem een stuk toegankelijker is. Vandaar dat er wel antivirus pakketten  voor dit besturingssysteem zijn. De apps worden niet zo rigoureus gecontroleerd  voor ze aangeboden worden in de Play Store en het is mogelijk om apps te  installeren buiten de Play Store om, iets wat bij iPads standaard niet kan. Als  apps niet uit de Play Store komen, dan is er ook niet gekeken naar de  veiligheid ervan. Een antivirus pakket kan de rotte appelen er uithalen.

Meer dan antivirus

De meeste antivirus pakketten voor Android kunnen meer dan alleen scannen  op virussen. Bij diefstal of verlies kunt u uw tablet ook vaak weer  terugvinden, bijvoorbeeld door een koppeling met Google Maps. Daarnaast zijn er  voor zowel Android als iOS speciale browsers,  waarmee u bijvoorbeeld phishing sites kunt  herkennen. Deze browsers helpen ook bij het beschermen van uw kinderen tegen  inhoud, die niet voor hen geschikt is. Voor iOS zijn er meerdere apps, van de  fabrikanten die u kent van antivirus pakketten, waarmee u ouderlijk toezicht  kunt uitoefenen en uw iPad terug kunt vinden bij verlies of diefstal.

Prestaties

Antivirus toepassingen op tablets hebben rekenkracht nodig. Wanneer u een  dergelijke toepassing op uw tablet installeert, dan snoept deze dus wat van de  rekenkracht af die u normaal gesproken zou kunnen gebruiken voor andere zaken.  De toepassingen zijn wel speciaal ontwikkeld voor dit gebruik, dus in de  praktijk merkt u hier weinig tot niets van.

Wilt u meer informatie over antivirus pakketten of hulp bij de keuze van het juiste antivirus pakket? Bekijk dan onze  Antivirus Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Zonder stopcontact uw smartphone, tablet of laptop opladen

Bekijk alle tips Bekijk alle antivirus software