Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Dé specialist, legt het uit!

Paradigit Koopgids

Antivirus pakket

veiligheid

Wij vinden het belangrijk dat u veilig en zonder spam gebruik kunt maken van uw laptop of desktop computer. Wanneer u deze niet goed beveiligd, bestaat er de kans dat onbekenden privégevoelige informatie van u kunnen raadplegen. Dit kunt u voorkomen door een degelijk antivirus pakket op uw apparaat te installeren. Wij vertellen u hoe u spam en virussen herkent en welke mogelijkheden u heeft met betrekking tot de verschillende antivirus pakketten.    

Een antivirus pakket is onmisbaar

Wanneer u regelmatig gebruik maakt van het internet, is een  antivirus pakket onmisbaar. Op het moment dat u verbinding maakt met het  internet, is er een kans dat cybercriminelen hun slag slaan. Met een  antivirus pakket bent u deze te slim af. Een dergelijk pakket herkent namelijk  verdachte sites, bijlages en dergelijke en waarschuwt u hiervoor. Het is dan  vrij eenvoudig om deze valkuilen te omzeilen.           

Zelf virussen herkennen 

Vaak kunt u met uw eigen gezonde verstand heel wat narigheid voorkomen. Open bijvoorbeeld nooit hyperlinks in e-mails van afzenders die u niet kent. Dit is spam waar u niet om heeft gevraagd en waarvan er een heleboel tegelijk verstuurd worden naar heel veel verschillende adressen, vaak met virussen die uw computer flink aan kunnen tasten. De meeste e-mailprogramma's hebben een behoorlijk goede filter en plaatsen dit soort e-mails vrijwel altijd in de map met ongewenste e-mails. Daar kunnen ze vrijwel geen kwaad en worden ze na een vaste periode automatisch verwijderd door het programma. Daarnaast is het van belang om nooit in te gaan op vragen om persoonlijke gegevens in e-mails of op websites, wanneer u niet uitdrukkelijk gevraagd heeft om dat verzoek te krijgen.              

Windows Defender    

Windows 8 wordt standaard geleverd met Windows Defender. Dit is op zichzelf al een behoorlijk krachtig antivirus pakket, maar niet zo krachtig als antivirus pakketten van bedrijven die zich er in hebben gespecialiseerd. Er zijn uiteraard wel verhalen bekend van mensen die alleen Windows Defender gebruiken en hun laptop er virusvrij mee houden, maar een gespecialiseerd pakket is krachtiger                 

Verschillende antivirus pakketten     

Als u besluit om een apart pakket aan te schaffen, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten. De populairste merken voor antivirus zijn Panda en Norton. Zij maken verschillende pakketten, zoals Antivirus, Internet Security en Multi Device.                         

Antivirus
        Antivirus zoekt alleen op uw computer naar virussen. Deze is geschikt als u weinig tot geen gebruikmaakt van het internet. Wilt u virussen of andere slechte zaken eerder onderscheppen, dan zijn er ook pakketten die Internet Security aanbieden.                

Internet Security
    Een Internet Security pakket is interessant wanneer u veel op internet zit, bestanden download of uw bankzaken online regelt. Ze houden ook tijdens het browsen de websites die u bezoekt in de gaten om te kijken of u ze kunt vertrouwen. Een dergelijk pakket biedt ook bescherming tegen phishing. Phishing is een vorm van oplichting op het internet. U wordt bijvoorbeeld benaderd via een e-mail met daarin een link die u naar een echt lijkende website stuurt, waar u vertrouwelijke informatie moet invullen. Het lijkt te gaan om een betrouwbare instantie, bijvoorbeeld een creditcardmaatschappij of een bank, maar u wordt ondertussen opgelicht. Als u op een zogeheten phishing site komt, dan laat uw Internet Security pakket u dat direct weten, zodat voorkomen wordt dat u ten prooi valt aan oplichters.            

Multi Device
    Multi Device pakketen bieden de mogelijkheid om ook op uw smartphone of  tablet geïnstalleerd te worden.        

Zorgt een antivirus pakket voor extra belasting?     

Een antivirus pakket is een extra programma en zorgt dus voor extra belasting voor uw laptop of computer. Het is zeker niet nodig dat u ook echt iets merkt van die extra belasting. Met andere woorden, uw computer hoeft niet merkbaar langzamer te worden van een antivirus pakket. U kunt het programma bijvoorbeeld zo instellen dat het niet meteen tijdens het opstarten van de computer begint met een scan, maar even wacht tot een rustig moment. Veel scanners kunt u zo instellen dat ze nooit zorgen voor vertraging, en aan de slag gaan op momenten dat u dat niet bent.      

Wilt u meer informatie over antivirus pakketten of hulp bij de keuze van het juiste antivirus pakket? Bekijk dan onze antivirus pakketten of kom langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Bekijk alle antivirus pakketten