Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Dé specialist, legt het uit!

Paradigit Koopgids

Multiroom Wifi

netwerk

Met Multiroom Wifi kunt u heel eenvoudig een draadloos netwerk opzetten met dekking in uw hele huis. Maar hoe werkt Multiroom Wifi precies en wat heeft u er precies aan? Daarover leest u alles in deze koopgids.

Wat is Multiroom Wifi

Met een Multiroom Wifi systeem kunt u een draadloos netwerk opzetten met dekking in uw hele woning. Zo heeft u overal in huis een goede verbinding. Een Multiroom Wifi netwerk bestaat uit één basis Wifi router die u kunt aansluiten op uw bestaande modem of router. Daarnaast bevat een Multiroom Wifi systeem twee of meerdere satellieten, die onderling in verbinding staan met elkaar. Omdat de satellieten continue met elkaar communiceren, heeft u overal in huis een sterk signaal. De satellieten zijn als het ware een verlengstuk van de router.

In het traditionele netwerk is er één centraal Wifi punt waar al het verkeer naartoe wordt verzonden en ontvangen. Met veel apparaten in huis kan dat dus nogal wat druk uitoefenen op de router. Bij Multiroom Wifi plaatst u meerdere satellieten in huis. Dit zijn een soort slimme minirouters. Alle satellieten kunnen met elkaar communiceren en hebben verder verschillende functies, zoals:

  • Dynamic routing: zelf het snelste Wifi pad kunnen definiëren en data versturen.
  • Tri-band: een extra band wordt volledig gereserveerd voor communicatie tussen de satellieten. Dit verkleint de kans dat de internetverbinding wegvalt en de verbinding is daardoor stabieler.
  • Self-configuring: wanneer een satelliet wegvalt, kan een andere satelliet de verbinding overnemen en herstellen.
  • Eenvoudige installatie: de meeste Multiroom oplossingen zijn te installeren via een app, die u stap voor stap uitlegt hoe de satellieten aangesloten worden. Dit gaat bijna volledig automatisch. Het opzetten van een snel stabiel Wifi netwerk wordt daardoor een fluitje van een cent en u heeft er geen technische kennis bij nodig.

Verschil met Wifi versterkers

Multiroom Wifi lijkt in eerste instantie op Wifi versterkers. Toch zijn er een aantal grote verschillen. Bij Multiroom Wifi maken de satellieten een aparte verbinding met het basis station. Hierdoor wordt een snelheidsverlies voorkomen, waar u wel last van heeft bij een versterker. Dit komt omdat een Wifi versterker maar één satelliet heeft die kan communiceren met de router en uw draadloze apparatuur. Bij Multiroom Wifi zijn er meerdere satellieten die met de router en uw apparatuur kunnen communiceren.

Het tweede grote voordeel van Multiroom Wifi ten opzichte van Wifi versterkers is het feit dat alle satellieten en de router als één netwerk worden gezien. U hoeft dus niet met elke satelliet apart een verbinding te maken, wat bij Wifi versterkers wel het geval is. Bij de meeste fabrikanten beheert u het Multiroom netwerk eenvoudig en snel vanuit een bijbehorende app.

Voordelen Multiroom Wifi

  • De Multiroom producten zijn meestal universeel in functie, dus verschillende producten zoals een range extender, een accesspoint en een powerline adapter zijn verleden tijd.
  • Multiroom Wifi is veel stabieler en betrouwbaarder dan een traditioneel Wifi netwerk.
  • Sommige systemen werken met Smart-home voice activated systemen zoals Google Home en Amazon Alexa.
  • Het is mogelijk om ouderlijke controle in te schakelen, zodat u uw kinderen kunt beschermen tegen ongewenste websites.
  • U kunt meerdere netwerken creëren. Stel bijvoorbeeld een gastnetwerk in voor uw gasten.

Hoeveel satellieten heeft u nodig?

Er zijn verschillende soorten Multiroom Wifi systemen. Zo zijn er systemen met 2, 3 en 4 satellieten. Hoeveel u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal kamers dat u van Wifi wilt voorzien. Wanneer u bijvoorbeeld in een appartement of klein huis woont, heeft u genoeg aan een systeem met twee satellieten. Woont u in een rijtjeshuis of vrijstaande woning, dan is het aan te raden om een systeem met minimaal drie satellieten aan te schaffen.

Mocht uw Wifi dekking niet optimaal zijn, kunt u altijd het systeem uitbreiden met een extra satelliet.

Conclusie

Met Multiroom Wifi bent u in een klap af van alle ergernissen met betrekking tot een slecht draadloos internet bereik in huis. Bovendien zijn het stijlvolle producten die gezien mogen worden. Geïnteresseerd? Bekijk hier alle Multiroom Wifi systemen bij Paradigit.

2-3-2022