Gratis verzending vanaf € 25,-

Voor 23:30 besteld, morgen in huis

Beste computerspeciaalzaak 2015-2016

Dé specialist, legt het uit!

Paradigit Koopgids

18-3-2016

Printer

printers

Foto’s, uitnodigingen of een verslag. U wilt natuurlijk dat deze geprint worden in de beste kwaliteit. De printer waar u het betreffende document op print, speelt hierbij een belangrijke rol. Zo zijn er printers die gebruikmaken van verschillende printtechnieken en kunt u ook kiezen voor en printer die eveneens kan kopiëren en scannen. Wij leggen graag de verschillende aspecten uit waar u op kunt letten bij de aanschaf van de juiste printer.

Inkjet en laser

Er zijn twee soorten printers: inkjet printers en laser printers. Het  verschil zit in de printtechniek. Een inkjet printer is een printer die  gebruikmaakt van vloeibare inkt uit een cartridge. Deze inkt wordt op het  papier gesproeid, zodat een tekst of afbeelding gevormd wordt. Deze printers  worden vaak gebruikt voor thuisgebruik of door kleine bedrijven.  Een laserprinter maakt gebruik van gekleurd  poeder uit een toner, welke door lasertechnologie op het papier wordt gehecht.  Deze printers worden vaak door bedrijven gebruikt, omdat de kosten van het  printen bij grote hoeveelheden lager is dan bij inkjet printers.     

Resolutie

De resolutie van een printer wordt aangegeven in DPI (Dots Per Inch).  Dit geeft aan hoeveel inktpunten per inch afgedrukt worden. Hoe hoger de DPI,  hoe meer inktpunten er geprint kunnen worden per inch en hoe hoger de kwaliteit  is van uw afdruk.         

Snelheid

De snelheid van de printer wordt aangegeven in pagina’s per minuut, dit  is een gemiddelde snelheid. Als u thuis aan het printen bent lijkt dit op het  eerste gezicht niet zo belangrijk, maar als u meerdere pagina’s af wilt drukken  kan een snelle printer zeker een voordeel zijn.     

Verbindingsmogelijkheden

Printers  worden met een USB aansluiting verbonden met de computer of laptop. Maar er  zijn nog veel meer andere mogelijkheden. Steeds meer printers hebben  tegenwoordig de mogelijkheid om draadloos te printen door connectie te maken  met het draadloos internet netwerk. Dit kan bijvoorbeeld vanaf uw desktop pc, maar  met een speciale app kunt u tevens vanaf uw tablet of telefoon printopdrachten  naar de printer versturen.

Cloud  printing geeft u de mogelijkheid op afstand te printen. U slaat uw documenten  op in de cloud en verzendt ze via het internet naar de printer. Wilt u  rechtstreeks printen vanaf een geheugenkaart of USB stick? Zorg dan dat de  printer een ingebouwde kaartlezer of USB aansluiting heeft. U kunt dan printen  zonder dat u de computer hoeft te gebruiken.        

Kosten cartridges

Let bij de aanschaf van een printer op de kosten van een nieuwe  cartridge of toner. Het kan zijn dat deze duurder zijn dan de aanschafprijs van  de printer. Soms is het dan beter een duurdere printer te overwegen die  goedkopere cartridges heeft. Kijk ook of de printer de mogelijkheid heeft om de  cartridges of toners los van elkaar te vervangen. Zo hoeft u alleen de kleur te  vervangen die op is, dit kan aanzienlijk schelen in de kosten.         

All in One

Wilt  u naast printen ook scannen of kopiëren?   Kijk dan naar een All in One printer. Daarbij heeft u de mogelijkheid om  naast te printen ook te scannen en te kopiëren.    

Wilt u meer informatie over  printers of hulp bij de keuze van de juiste printer? Bekijk dan onze printers of kom langs in één van onze winkels voor hulp en advies.    

Bekijk alle printers

 

Paradigit maakt gebruik van cookies. Hiermee kunt u persoonlijk en gebruiksvriendelijk bij ons winkelen.