Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Dé specialist, legt het uit!

Paradigit Koopgids

Koptelefoon

randapparatuur

Bent u op zoek naar een hippe, kleurrijke koptelefoon of juist een robuuste koptelefoon die tegen een stootje kan of eentje die voldoet aan de hoge eisen die u als kritische luisteraar stelt aan de kwaliteit. Koptelefoons of hoofdtelefoons zijn er tegenwoordig in heel veel soorten en maten. Wij leggen graag uit waar u op moet letten, zodat u de koptelefoon vindt die aansluit bij uw behoeften en u optimaal kunt genieten van uw favoriete muziek, game of film.        

In-Ear of Over-Ear 

Het grootste verschil tussen koptelefoons is de positie van de speakers. We onderscheiden In-Ear, Over-Ear en On-Ear. Maar wat is nu het verschil hiertussen?

In-ear koptelefoonIn-Ear | In-Ear koptelefoons zijn koptelefoons die u als dopjes in uw oren draagt. Dit is makkelijk wanneer u vaak onderweg bent of bijvoorbeeld wanneer u aan het sporten bent. In-Ear koptelefoons hebben een goed geluid, maar minder sterk dan de Over-Ear varianten.

Over-ear koptelefoonOver-Ear | Over-Ear koptelefoons zijn koptelefoons die u over het oor draagt. Ze sluiten u meer af van de buitenwereld , zo heeft u minder last van geluiden van buitenaf. U kunt deze ook onderweg gebruiken, maar ze worden vaker binnenshuis gebruikt. Ze hebben doorgaans een mooier, voller geluid dan In-Ear koptefoons.

On-Ear | On-Ear koptelefoons liggen meer op uw oor. Hierdoor heeft u meer geluiden van buitenaf. Het geluid van deze koptelefoons doet echter doorgaans niet af aan de Over-Ear variant. Van de On-Ear koptelefoon worden ook speciale opvouwbare versies gemaakt, zodat u ze makkelijk mee kunt nemen.       

Aansluitingen

De standaard aansluiting voor koptelefoons is de 3.5 mm jack aansluiting, wat betekent dat u deze koptelefoons in principe op elk apparaat kunt aansluiten. Met name headsets hebben vaak een USB aansluiting in plaats van een 3.5 mm jack. Op deze manier kunt u door middel van één aansluiting gebruikmaken van de microfoon én de koptelefoon. Steeds meer koptelefoons zijn draadloos, voor meer bewegingsvrijheid.         

Varianten Over-Ear koptelefoons

Over-Ear  koptelefoons komen voor in verschillende versies:

Audio | Koptelefoons speciaal gemaakt  om al uw favoriete muziek mee te beluisteren.

Gaming | Koptelefoons speciaal gemaakt  om uw gamebeleving nog groter te maken. Ook verkrijgbaar in Dolby Surround en 3D en altijd uitgerust met een microfoon.

Draadloos | Koptelefoons die werken met  een draadloze frequentie waarmee u overal in huis uw muziek kunt beluisteren  zonder belemmert te worden door een draad. Deze koptelefoons zijn ook handig  bij het televisiekijken.

Headsets | Headsets zijn te gebruiken voor het spelen van games maar ook uitermate handig voor het voeren van videogesprekken via bijvoorbeeld Skype.

Zo  ziet u, hoofdtelefoons zijn er in vele soorten en maten en ook in speciale  designs van merken als bijvoorbeeld Skullcandy en Gear4. Keuze genoeg.

Wilt u meer informatie over koptelefoons of hulp bij de keuze van de juiste koptelefoon? Bekijk dan onze koptelefoons of kom langs in één van onze winkels voor hulp en advies. 

Bekijk alle koptelefoons