Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Wat is Intel WiDi?

netwerk

U heeft wellicht al eens een product gezien dat geschikt is  voor Intel WiDi. Wat houdt deze technologie in en wat kunt u er allemaal mee? Wij  leggen het graag aan u uit.

Als u iets op uw laptop, tablet of smartphone heeft staan,  dat u graag aan meerdere mensen tegelijkertijd wilt laten zien, dan kunt u met  z'n allen rondom dit ene apparaat gaan staan of zitten om het te bekijken. Dat  is natuurlijk niet ideaal. Op een televisiescherm komt het beter tot zijn recht  en kan iedereen lekker op zijn plek blijven zitten. Met WiDi van Intel is dit  mogelijk. Deze WiFi technologie zorgt ervoor, dat u de beelden draadloos op uw  televisie kunt projecteren. U hoeft dus geen kabels aan te sluiten tussen uw  laptop, tablet of smartphone en de televisie.

Benodigdheden WiDi

Om gebruik te kunnen maken van WiDi heeft u eigenlijk maar twee zaken nodig: een zender en een ontvanger met WiDi ondersteuning. De zender zit ingebakken in de processor. Het is dus zaak om een apparaat te zoeken met een processor, die deze technologie ondersteunt. Op de website van Intel kunt u de hele lijst zien.

Aparte ontvanger

Een ontvanger is nodig om het signaal, dat door de laptop,  tablet of smartphone uitgezonden wordt, op te pikken en om te zetten in een  signaal dat uw televisie 'begrijpt'. Er zijn losse kastjes die dit doen, zoals  de Netgear Push2TV. Deze sluit u met een HDMI kabel aan op uw televisie en u  kunt deze vervolgens plaatsen waar u maar wilt. Zo kunt u ervoor kiezen om het  kastje uit het zicht te plaatsen.

Ontvanger in de televisie

WiDi wordt door steeds meer processors ondersteund. Dat hebben de  fabrikanten van televisies ook door. Vandaar dat er ook steeds meer televisies  op de markt komen die deze technologie ondersteunen. Op deze manier heeft u  helemaal geen extra kabels of extra kastje meer nodig en kunt u de verbinding rechtstreeks  met uw televisie maken.

Wilt u meer informatie over DLNA of hulp bij de keuze van de juiste  tablet?     Stel uw vraag in ons Helpcenter of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Films streamen van uw tablet of laptop naar uw tv

Bekijk alle tips