Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

De ultieme internetverbinding: 5 lifehacks

smartphones
wifi
whatsapp

Het is bijna niet meer voor te stellen dat we zo’n 15 jaar geleden nog geduldig een inbelverbinding met het wereldwijde web maakten. Anno 2017 werkt een webpagina die niet binnen enkele seconden laadt al op de zenuwen. Snel, nee, supersnel internet is de nieuwe standaard geworden. En dit willen we niet meer alleen thuis achter onze pc, maar ook achterin de tuin, in de trein, op kantoor, in de kroeg en op vakantie.

De ‘ultieme’ internetverbinding: een sprookje? Zeker niet, want met deze 5 lifehacks die wij voor u hebben samengesteld haalt u altijd en overal het beste uit uw netwerk!

1. Geef uw WiFi router een strategische plek

De meeste routers zijn op zijn zachts gezegd geen eyecatchers. We verstoppen deze apparaten dan ook graag in een kast of in een verborgen hoek in de kamer. Het verstoppen van uw router heeft echter geen positief effect op de snelheid van uw internetverbinding. Voor een optimaal functioneren heeft het signaal namelijk de vrije ruimte nodig om naar uw apparatuur te kunnen stralen. De eerste stap voor het optimaliseren van uw WiFi verbinding is dus het strategisch plaatsen van uw router. Vermijd bij het plaatsen van uw router obstakels, vooral andere apparatuur en stroomkabels. Gek genoeg plaatsen de meeste mensen hun router in de meterkast, waar een overvloed is aan stroomkabels. Mocht u zich teveel storen aan het uiterlijk van uw router: tegenwoordig zijn er ook producten op de markt waarbij de fabrikant ook aandacht heeft besteed aan het design.

2. Kies het minst gebruikte kanaal

Een router kan op verschillende kanalen worden ingesteld. Op deze manier kunt u de verbinding vaak aanzienlijk verbeteren, want op sommige plekken kan het druk zijn in de lucht. De wat duurdere WiFi router kiezen zelf het beste kanaal. De wat goedkopere kunt u handmatig instellen op een ander kanaal. Kijk op de website van de fabrikant hoe dit precies moet.

3. Houd uw software up-to-date

Net als uw computer en laptop heeft een router zo nu en dan ook een update nodig. Verouderde software kan namelijk een nadelig effect hebben op het functioneren van de router. Zorg er daarom voor dat uw router altijd over de laatste software beschikt. Bekijk de website van de fabrikant voor meer informatie hierover.

4. Installeer een range extender

Een range extender, ookwel repeater of acces point genoemd, is een goede oplossing om uw WiFi bereik te verlengen en dode zones te voorzien van supersnel internet. Een acces point is een toegangspunt voor apparaten om te verbinden met het internet. U plaatst de range extender op het punt waar u internet nodig heeft en het apparaat kloont uw internetverbinding. Een access point kan dus een gemakkelijke manier zijn om zowel uw bekabelde als draadloze internetverbinding uit te breiden!

5. MiFi: de oplossing bij gebrek aan WiFi

Ook in het buitenland willen we een online kunnen zijn. Helaas heeft u niet altijd toegang tot WiFi en uw eigen internetbundel is vaak ook niet toereikend. Gelukkig is er MiFi. Een MiFi router is een mobiele WiFi router die verbinding maakt met het internet via een simkaart. Met een MiFi router kunt u over heel de wereld een WiFi hotspot creëren. Handig om op reis met een lokaal abonnement goedkoper te internetten!

Met het opvolgen van deze 5 lifehacks bent u al een stuk dichter bij het creëren van uw ultieme internetverbinding. Een volgende stap is deze verbinding uit breiden tot de verste uithoek in uw woning. Dat kan nu met Multiroom! Multiroom WiFi is een nieuwe ‘alles-in-één’ techniek om gemakkelijk en snel uw WiFi netwerk thuis te optimaliseren. In deze tip leggen we uit wat Mesh WiFi precies is en hoe u deze techniek heel eenvoudig in uw huis kunt toepassen.