Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Neem de controle over uw digitale thuis.

Smart Home

Smart Home in de zomer

wonen

Dankzij allerlei domotica – elektronica voor het huiselijk domein – wordt het leven ons niet alleen makkelijk gemaakt, maar ook een stukje veiliger en zuiniger. In een zogeheten Smart Home is het mogelijk om allerlei apparaten met elkaar te schakelen en deze volgens een vast of wisselend programma te laten werken. Maar omdat de verschillen tussen seizoenen (bijvoorbeeld in temperatuur en lichtinval) behoorlijk groot kunnen zijn, zijn de behoeften in de zomer weer heel anders in de winter. Gelukkig houden de bijpassende apps daar rekening mee.   

Zonwering automatisch bediend

Als een tropische hittegolf als een deken over Nederland valt, is het zaak om de koelte van de nacht zo lang mogelijk te bewaren. En omdat de zon 's zomers vroeg wakker is, moet de zonwering ook tijdig naar beneden. Het basisstation van een Smart Home is gelukkig zo te programmeren dat het zich aan het jaargetijde aansluit en de zonwering bijvoorbeeld een uur na zonsondergang de opdracht geeft om omlaag te gaan.

Het is ook mogelijk om daar weer voorwaarden aan te hangen, zoals de buitentemperatuur of het weertype. Waait het of regent het bijvoorbeeld? Dan rolt de zonwering automatisch weer naar binnen. Zo houdt u genoeg licht  in huis en blijft uw zonwering in topconditie.

      

Op vakantie? Zó blijft uw huis veilig

Als u van huis bent, kunt u met behulp van uw smartphone de zonwering, verlichting en andere apparaten in huis gewoon blijven bedienen. De WiFi verbinding van het basisstation maakt dat mogelijk. Bent u langer van huis, bijvoorbeeld tijdens uw zomervakantie, dan wekt u op deze manier toch de indruk dat er iemand thuis is. Zo kunt u uw verlichting, zonwering en zelfs uw gordijnen op gezette tijden aan/uit, in/uit en open/dicht laten gaan. Een slim ingericht Smart Home beschikt ook over een alarmsysteem waar u op afstand toegang toe heeft. Mocht er iets gebeuren in of om uw huis, dan bent u direct op de hoogte, ook als u van huis bent.

Hoe het werkt

Het zenuwcentrum van elk Smart Home is het basisstation, dat communiceert met sensoren en elektromotoren van alle gewenste apparaten: zonneschermen, centrale verwarming, (garage)deuren, airconditioning en nog veel meer. Uiteraard is het wel belangrijk dat deze apparaten daadwerkelijk klaar zijn voor integratie in een Smart Home. Een systeem als dat van HomeWizard ondersteunt merken als KlikAanKlikUit, Wattcher, Foscam, Somfy, Elro en meer.

Meer weten? Lees ook: Smart Home voor uw huis op wielen

Bekijk alle tipsBekijk Inbraakbeveiliging