Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Ondersteun uw gezondheid met technologie

Smart Health

4 tips om goedkoop te sporten

gezondheid

Iedere dag een uurtje in de sportschool doet wonderen voor uw fitheid én voor de teller op uw activity tracker. Maar een sportschoolabonnement is vaak prijzig en dus niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook genoeg andere manieren om met een beperkt budget wel lekker te blijven bewegen.

1. Apps

Heeft  u weleens rondgekeken in de app store op uw smartphone? Daar vindt u namelijk  talloze gratis apps met trainingen, losse oefeningen of zelfs complete workouts.  Ook online zijn er allerlei workout video’s te vinden die u kunt volgen. Laptop  aan of smartphone in de hand en uw woonkamer wordt een (gratis) sportschool.

2. Schoenen

Over  de noodzaak van speciale, dure sportschoenen om te trainen zijn de meningen  verdeeld. Een onderzoek van het UMC in Groningen heeft aangetoond dat speciale  hardloopschoenen geen garantie zijn om blessures te voorkomen. Wilt u liever  toch voor een paar merkschoenen gaan? Houd dan de uitverkoop in de gaten.      

3. Huis, tuin en keuken  

Voor  sommige oefeningen heeft u bepaalde attributen zoals steps of dumbells nodig.  Als u deze voorbij ziet komen in een video of app, ren dan niet direct naar de  sportzaak, maar kijk eerst thuis eens rond. Een waterfles gevuld met zand weegt  ook snel een paar kilo, uw step ups kunt u doen op een stevige, lage stoel of  de trap en push ups kunt u ook gewoon tegen de muur doen.

4. De wereld is uw sportschool

De  sportschool is niet de enige plek waar u kunt zorgen voor uw dagelijkse portie  ‘intensieve beweging’ (zoals de Beweegnorm dat voorschrijft). Door de fiets te  nemen in plaats van het OV of de trap te pakken naar de 10de  verdieping op uw werk, bent u ook al goed bezig. Ook het huishouden of werken  in de tuin tellen mee.

Mede mogelijk gemaakt door SmartHealth, de Nederlandse trendwatcher op het gebied van digitale gezondheidszorg.

Meer weten? Lees ook: Vijf manieren om 10.000 stappen per dag te halen 

Bekijk alle tips