Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Zonder stopcontact uw smartphone, tablet of laptop opladen

opladen

Niets zo vervelend als een lege laptop, tablet of smartphone net wanneer u onderweg bent. Wellicht bent u veel onderweg voor uw werk en heeft u niet altijd de mogelijkheid om uw apparaat ergens op te laden. Ook op vakantie heeft u wellicht weleens momenten dat de batterij van uw apparaat bijna leeg is en dat u deze wilt opladen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om uw laptop, tablet of smartphone op te laden, zonder gebruik te maken van een stopcontact. Zo komt u, ook onderweg, nooit met een lege accu te staan.

Opladen in de auto

Wanneer u onderweg bent met de auto, dan kunt u uw tablet en smartphone daar opladen. Dit is mogelijk met behulp van een autolader, die in de aansluiting van de aansteker gestopt kan worden. Let er hierbij wel op dat u een exemplaar kiest dat genoeg ampère levert en de juiste aansluiting voor uw apparaat. Over het algemeen werken alle opladers met alle mobiele apparaten, maar een oplader voor een smartphone levert minder stroom dan eentje specifiek voor een tablet. Een smartphone oplader levert over het algemeen rond de 1 ampère, terwijl dat bij een tablet oplader 2,1 ampère is. Sluit u uw tablet aan op een oplader die slechts 1 ampère levert, dan laadt hij wel op, maar gaat het een stuk langzamer dan met een echte tablet oplader.

Heeft u een autoradio met een USB aansluiting, dan zou het kunnen zijn dat u die ook kunt gebruiken om uw tablet op te laden. Niet alle USB aansluitingen, die u op autoradio's aantreft zijn hier geschikt voor, maar het is het zeker het proberen waard. U kunt er sowieso niets mee stuk maken.

Een laptop opladen in de auto is ook mogelijk. Aangezien een laptop niet via USB op te laden is, heeft u hier een andere oplader voor nodig. Die ziet er precies zo uit als de laptop oplader die u thuis gebruikt, maar dan met een andere stekker, die in een sigarettenaansteker past.

Een extra accu voor onderweg

Uw tablet of smartphone opladen kan ook buiten de auto en wel met een zogeheten powerbank. Dit is een extra accu die u mee kunt nemen voor onderweg. Dit zijn over het algemeen zeer handzame apparaten, die makkelijk in uw jaszak of handtas passen. Op het moment dat u uw tablet op moet laden, sluit u deze aan op de powerbank en het opladen kan beginnen. Powerbanks verschillen uiterlijk behoorlijk van elkaar, maar dat is eigenlijk niet echt van belang. Wat wel van belang is, is de capaciteit van de powerbank. Die wordt over het algemeen weergegeven in mAh (milliampère per uur), een eenheid die aangeeft hoeveel oplaadcapaciteit een apparaat heeft. Als u weet wat de capaciteit is in mAh van de accu die in uw tablet of smartphone zit, dan weet u ook hoe vaak u hem op kunt laden, voordat u de powerbank moet opladen. Een powerbank met een capaciteit van 6000 mAh kan een tablet met een accu van 3000 mAh dus twee keer volledig opladen.

U kunt ook uw laptop opladen met behulp van een powerbank. Vergeleken met powerbanks voor smartphones en tablets, hebben deze exemplaren een veel hogere capaciteit, wel tot zo'n 30.000 mAh. Daarnaast hebben ze ook andere aansluitingen, want via USB opladen is niet mogelijk. Kijk vooraf goed of uw laptop geschikt is voor gebruik in combinatie met een dergelijke powerbank.

U dient de powerbank zelf ook regelmatig op te laden. Een powerbank opladen kan door hem te verbinden met een adapter en een stopcontact. Er zijn ook powerbanks die voorzien zijn van zonnecellen. Die kunt u onderweg dus gemakkelijk opladen.

Wilt u meer informatie over opladers of hulp bij de keuze van de juiste oplader? Stel uw vraag in ons Helpcenter of kom langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Handig voor onderweg: Office en Outlook op uw tablet en smartphone

Bekijk alle tips