Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Apps in mappen plaatsen op uw tablet

tablets

Het categoriseren in groepen van applicaties en snelkoppelingen en het plaatsen in mappen kan een tijdrovende bezigheid zijn. Zeker als u veel apps hebt geïnstalleerd op uw tablet en veel snelkoppelingen hebt aangemaakt op uw startscherm(en) bent u wel even bezig.

Het voordeel van ordenen is dat u alle applicaties beter kunt terugvinden en het overzicht kunt bewaren. Ook maakt u hiermee ruimte voor widgets, als u deze wilt gebruiken. En natuurlijk kunt u door het samenvoegen van apps in mappen de gekozen achtergrond beter bekijken, als u daar behoefte aan heeft.

Android

De functionaliteit van het ordenen van apps in mappen is mogelijk bij  alle Android 4.0 toestellen en hoger. Bij sommige Android 3 tablets heeft de  fabrikant deze optie zelfstandig toegevoegd. Of dit het geval is kunt u zelf controleren. We leggen de standaard methode van het aanmaken van mappen hier uit.

We  gaan er even vanuit dat u de applicaties die u in één map onder wilt brengen al  op één startscherm heeft staan. U kunt applicaties en snelkoppelingen in een  map plaatsen, maar widgets niet. Druk één seconde op een applicatie tot deze 'los' van het scherm komt. Sleep deze applicatie boven een andere applicatie  die u in dezelfde map wilt plaatsen. Rond de apps verschijnt een cirkel die de map  moet voorstellen. Laat de app los en automatisch wordt een map aangemaakt. Het  icoon van de map is een stapeling van alle applicaties die zich in de map  bevinden. Klik op de map om de inhoud te bekijken en de titel aan te passen.

Het  is mogelijk om de volgorde van de apps in een map te wijzigen door ze binnen de  map te verslepen. Ook kunt u op dezelfde wijze de applicaties en  snelkoppelingen weer uit de map naar het startscherm slepen of helemaal  verwijderen. U kunt apps te allen tijde weer terugplaatsen vanuit het  applicatie overzicht.

Zo  ziet u maar, het is redelijk eenvoudig om uw applicaties te ordenen, zodat u  deze makkelijk weer terug kunt vinden.

iPad

U  kunt een map aanmaken op bijna dezelfde manier als dat u een applicatie op het  startscherm verplaatst. Houd uw vinger op de applicatie die u in een map wilt  plaatsen en houd deze zo'n twee seconden vast totdat het logo begint te  bewegen. Verplaats de applicatie boven een andere applicatie die u ook in de  map wilt positioneren. Op deze manier maakt u een map. Als u klaar bent met het  verplaatsen van de iconen, druk dan één keer kort op de 'Home' knop.

Op  dezelfde manier kunt u applicaties toevoegen aan de map op het startscherm van  de iPad. Sleep applicaties boven de map. De iconen worden dan automatisch in de  map geplaatst. Op een identieke manier kunt u applicaties uit de map slepen.  Druk langer op de applicatie in de map totdat deze gaat bewegen. Sleep daarna  de app uit de map naar de gewenste positie op het startscherm. Door alle iconen  van de applicaties uit de map te verwijderen verdwijnt de map. Als de één na laatste  app uit de map wordt verwijderd verandert de map automatisch in het icoon van  de laatste nog aanwezige app.

De  naam van de map kunt u eenvoudig veranderen. De naam is aangegeven boven de  map, als deze geopend is. Druk op de naam in een geopende map. Nu kunt u de  naam van de map veranderen.

Mappen  kunt u, net als losse applicaties en snelkoppelingen, verplaatsen op een  startscherm of naar andere beginschermen verplaatsen.

Wilt u meer informatie over tablets of hulp bij de keuze van de juiste tablet? Bekijk dan onze tablet koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Het geheugen van mijn tablet uitbreiden

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets