Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Drones en droids: wat kan je er allemaal mee?

gadgets

Ze rijden, springen en vliegen en zijn geheel op afstand bestuurbaar. Dankzij hun compacte formaat passen ze door de kleinste kieren en gaten. Sommige drones en droids hebben zelfs een extra feature: HD camera's die erop gemonteerd zijn. Bekijk jouw eigen huis van boven, race virtueel door je eigen opgezette parcours, volg je actiesporten in vogelvlucht of maak spectaculaire video's van kustlijnen, bergwanden en zonsondergangen.

Wie ooit met radiografisch bestuurbare helikopters heeft gespeeld, heeft al enigszins een idee van wat drones kunnen. Maar tegelijkertijd is een drone weer heel anders. Vliegende drones zijn over het algemeen uitgerust met vier rotoren, die ze veel stabieler maakt en ze maken de besturing ook stukken preciezer. Over die besturing van deze zogeheten quadcopters gesproken: die is verrassend makkelijk. Met een app op je smartphone stuur je ze precies naar de gewenste locatie. Maar wat kun je eigenlijk allemaal doen met zo'n drone of droid? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Stunts en racen

Drones en droids zijn enorm wendbaar en veelzijdig. Dat maakt ze perfect voor stunten en racen in en om je huis. Met jouw tablet heb je volledige controle over de drone of droid, zodat je de mooiste stunts uit kunt voeren. Bijvoorbeeld de Parrot Jumping Spider: deze springt makkelijk van de vloer op de salontafel of zelfs nog hoger. En de Parrot Rolling Spider kruipt moeiteloos tegen de muren omhoog. De nieuwste sensatie zijn de droids van Sphero. Creëer een parcours en haal de stopwatch tevoorschijn: wie rijdt, springt of vliegt het snelst van A naar B?

Gluren bij de buren

Wat gebeurt er in de andere kamers in huis? En die bouwput in jouw wijk, wordt daar nu vooruitgang geboekt of niet? Omdat een drone naar plekken kan waar je zelf niet bij kunt of durft, zal je je een ware spion voelen. Stel de drone verdekt op of laat iemand schrikken door triomfantelijk langs te rijden, springen of vliegen. Het zal je niet verbazen dat paparazzi tegenwoordig ook fervent gebruikers van drones zijn. Denk daarom vooraf wel even na over de privacy van je medemens!

Nieuwe dingen ontdekken

Een vogelnest in de top van een boom, de staat van onderhoud van uw dak, dat natuurgebied op je vakantieadres: vooral de vliegende drones verruimen jouw blikveld. Waar je ook bent, je  creëert er in enkele seconden een panoramisch uitkijkpunt mee. En zo gaat er een wereld voor je open.

Jouw vakantievideo's pimpen

Wat is de beste manier om een vakantieherinnering levend te houden? Niet met stilstaand, maar met bewegend beeld. Steeds meer mensen maken na thuiskomst een videocompilatie van de mooiste momenten op reis. Leuk muziekje eronder en vrienden en familie zien in enkele minuten hoe leuk je het hebt gehad.

Een centje bijverdienen

Meer dan een handvol amateurfotografen hebben dankzij hun drones van hun hobby hun werk kunnen maken. Er zijn zelfs nieuwe bedrijfjes, die zich helemaal toeleggen op drone fotografie en videoproducties. Zo gebruiken bedrijven graag luchtopnamen voor hun bedrijfspresentaties. Ook bij evenementen, van bruiloften tot festivals, voegen opnames door drones een extra dimensie toe. Veel drone eigenaren hoeven niet eens op zoek naar klusjes, maar krijgen ze bijna in de schoot geworpen.

Meer weten? Lees ook: Toon je skills, stream je games

Bekijk alle tips Bekijk alle drones