Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Ondersteun uw gezondheid met technologie

Smart Health

Een compleet systeem voor diabetes type 2 patiënten

gezondheid

Sinds 2000 is het aantal Nederlanders met diabetes flink toegenomen, dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Had in 2001 nog 2,8 procent van de Nederlanders last van suikerziekte, dat aantal is inmiddels gestegen naar 4,5 procent in 2013. Dat zijn zo'n 750.000 personen.

Mensen met diabetes type 2 hebben een te hoog bloedsuikergehalte. Hierdoor kunnen complicaties ontstaan zoals hart- en vaatziekten, nierziekten en slechtziendheid. Voor diabetici is het belangrijk om regelmatig hun bloedsuiker te controleren. Hiermee krijgen zij inzicht in de schommelingen van hun bloedsuikerspiegel. Zo'n meting doen zij met een glucosemeter. Bekijk alle glucosemetersDat is een apparaat waarmee gebruikers de glucoseconcentratie in het bloed kunnen meten.

Ondersteuning met technologie

Voor diabetici is  het daarnaast belangrijk om op hun voeding en gewicht te letten en voldoende te  sporten. iHealth maakt het mogelijk om binnen al deze gebieden metingen te  verrichten en op één lokale plek op te slaan. Met de iHealth activity tracker  houdt u uw activiteiten bij en kunt u in de bijbehorende app registeren wat u  gegeten hebt. Met de iHealth Wireless Body Analysis Scale kunt u daarnaast uw  gewicht op peil houden. Tenslotte gebruikt u het draadloze Smart Gluco Monitoring  System om uw bloedsuikerniveaus te meten, te volgen en tijdig te corrigeren.  Deze glucosemeter staat via Bluetooth in verbinding met de bijbehorende iHealth app, waar ook uw  gewicht, activiteiten en voeding in geregistreerd worden.

Via de app kunt u eenvoudig door de  tijd heen de trends in uw bloedsuiker volgen, herinneringen instellen voor het  testen van uw bloedsuiker en het toedienen van uw medicatie en zelfs bijhouden  hoeveel strips u nog heeft en wat de resterende houdbaarheid ervan is. Ook kunt  u via de app indien gewenst uw gegevens delen met uw zorgverlener.

Mede mogelijk gemaakt door SmartHealth, de Nederlandse trendwatcher op het gebied van digitale gezondheidszorg.

Meer weten? Lees ook: Waar moet u op letten tijdens het meten van uw bloeddruk?

Bekijk alle tipsBekijk alle glucosemeters