Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Zo werkt iTunes

apple

Zoals u waarschijnlijk al weet is iTunes een programma om muziek, films en andere content te ordenen en te downloaden. Maar wat is er allemaal mogelijk met dit programma en hoe werkt het?

Wat is iTunes?

iTunes is het centrale punt waar u al uw muziek, films en luisterboeken in één keer kunt beheren en verder uit kunt breiden. iTunes werkt op de Mac, computer of laptop, iPad, iPhone, iPod touch en Apple TV. De volledige naam van de toepassing is iTunes Store. U kunt hier namelijk ook terecht om de eerder genoemde typen media aan te schaffen. De app biedt verder hitlijsten voor de drie categorieën media die aangeboden worden. Het aanschaffen van een film, album, nummer of audioboek is, met slechts één druk op de knop, erg makkelijk.

Kopiëren van mediabestanden

U kunt mediabestanden op bijvoorbeeld uw iPad zetten, door die in de app zelf aan te schaffen. Het is ook mogelijk om bestanden, die op uw computer staan te kopiëren naar uw iPad. Dit werkt alleen wanneer u uw iPad op een computer aansluit waar iTunes op staat en waar de bestanden in de iTunes bibliotheek staan. De bestanden worden dan vervolgens gesynchroniseerd met iTunes op uw iPad. Het is niet mogelijk om bestanden met de hand te kopiëren van de ene map naar de andere, zoals u dat misschien gewend bent met bestanden op uw computer. Dit doet Apple zelf, zodat ze zeker weten dat de bestanden die u op uw iPad zet, ook daadwerkelijk afgespeeld kunnen worden door de software. De iPad ondersteunt enkele veelgebruikte bestandsformaten namelijk standaard niet.

Alternatieven op iPad

Naast iTunes zijn er andere alternatieven om bestanden af te spelen op uw iPad. Er zijn hiervoor behoorlijk wat apps te vinden in de App Store. Die hebben niet altijd een koppeling met iTunes nodig om te kunnen functioneren. Apps zoals PlayerXtreme en VLC kunnen ook bestanden afspelen die zich op uw thuisnetwerk bevinden. Denk hierbij aan een netwerkschijf of een computer in uw netwerk. Deze apps ondersteunen ook bestandsformaten die door iOS standaard niet ondersteund worden, zoals het veelgebruikte MKV bestandsformaat. Daarnaast kunt u VLC ook synchroniseren met Dropbox en Google Drive.

Wilt u meer informatie over iTunes of hulp bij het toepassen ervan? Stel uw vraag in ons Helpcenter of kom langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Netflix op uw tablet

Bekijk alle tips Bekijk alle MacBooks