Gratis verzending vanaf € 25,-

Voor 23:30 besteld, morgen in huis

Beste computerspeciaalzaak 2015-2016

Dé specialist, legt het uit!

Paradigit Koopgids

19-5-2016

Netwerkadapter

netwerk

Maak je apparaat draadloos met een netwerkadapter

Draadloos internet kan ontzettend handig zijn. Geen gedoe met kabels en overal genieten van de vrijheid van een draadloze verbinding. Een netwerkadapter kan gebruikt worden om een apparaat dat geen draadloze verbinding ondersteund, toch geschikt te maken voor WiFi. Handig bijvoorbeeld om je desktop PC draadloos te maken. Je hebt dan niet langer een bedrade internetaansluiting nodig, waardoor je hem in principe overal – binnen het draadloze bereik – neer kunt zetten. Een netwerkadapter kan ook handig zijn voor je laptop. Moderne adapters kunnen sneller zijn of een beter bereik bieden dan de ingebouwde chip in je notebook. Misschien is je ingebouwd WiFi adapter wel stuk? Ook dan kun je je computer nieuw leven in blazen met een losse adapter.

Soorten adapters: interne en externe adapters

In de basis spreken we van interne en externe adapters. Een interne adapter is geschikt om in een computer of laptop in te bouwen. Het is een losse insteekkaart, welke in het moederbord van het apparaat geplaatst wordt. Het plaatsen van een interne adapter is een mooie manier om een netwerkadapter netjes weg te werken. Het plaatsen van zo'n adapter vergt echter wel wat technische kennis. Een externe adapter maakt gebruik van een USB aansluiting, en lijkt een beetje op een USB stick. Een USB adapter plaats je heel eenvoudig in een ongebruikte USB-poort. Meestal wordt de adapter direct herkent door de computer en ook geïnstalleerd. Het kan ook zijn dat je eerst drivers moet installeren van de fabrikant. In de bijgeleverde handleiding of op de website van de fabrikant kun je vinden op welke manier je de adapter kunt installeren.

Wat is de beste netwerkadapter?

Ten eerste moet je bepalen of je van plan bent om de adapter in een apparaat te bouwen, of aan te sluiten via USB. In het geval je op zoek bent naar een interne adapter, moet je controleren welke aansluiting je nodig hebt. Veel voorkomende aansluitingen zijn PCI, PCI-e, Mini PCI-express en M2. Bekijk de specificaties van jouw apparaat op de website van de fabrikant welke aansluiting jij nodig hebt. In het geval van een externe adapter, maak je vrijwel altijd gebruik van een USB aansluiting. USB-aansluitingen zijn ontworpen in verschillende versies. Zo is USB 3.1 een stuks sneller dan USB 2.0. Een snellere USB-versie kan een snelheidswinst opleveren. Bekijk welke USB versie jou apparaat ondersteund. Naast het type aansluiting is de ondersteunde WiFi standaard van belang. Afhankelijk van de ondersteunde WiFi standaard, kun je meer gegevens over een band versturen en ontvangen. De versie van deze band staat vaak in de modelnaam van de router weergegeven; zo zijn de meeste moderne netwerkadapters compatible met de AC-standaard. Je hoeft niet te vrezen dat een verouderde router niet kan werken met een moderne netwerkadapter, omdat de oudere standaarden ondersteund blijven. De snelheid van draadloos internet wordt weergeven door de WiFi standaard gevolgd door de theoretisch maximaal haalbare snelheid. Zo staat N300 voor een N-specificatie met een bandbreedte van maximaal 300 Mbit, en AC1900 voor een AC-specificatie geschikt voor een bandbreedte van maximaal 1900 Mbit. Deze theoretische snelheid zal je in de praktijk nooit behalen, maar biedt een goede indicatie van de werkelijke snelheid.

Verschillende WiFi standaarden.

Wat is nog meer handig naast de netwerkadapter?

Met een netwerkadapter kun je eenvoudig een apparaat voorzien van een WiFi verbinding. Naast draadloze WiFi adapters zijn ook verschillende adapters beschikbaar voor een bedrade aansluiting, bijvoorbeeld van USB naar ethernet. Kom je er niet uit? Kom langs in één van onze winkels of neem contact op met onze klantenservice.

Draadloze router Je internetervaring begint bij het plaatsen van de juiste router. Met een router creëer en beheer je je netwerk van bekabelde en draadloze verbindingen.
Switch Sluit eenvoudig extra bekabelde apparaten aan, zonder verlies van snelheid.
Accesspoint Voor iedereen die WiFi zwakte wil oplossen, of het WiFi bereik wil vergoten binnen- en buitenshuis kan een range extender of access point een oplossing bieden.
Powerline adapter Heb je last van ondoordringbare WiFi zones? En geen zin om gaten te boren en kabels te leggen? Probeer internet via het lichtnet te verbinden met een set powerline adapters.
NAS Creëer een veilig opslagpunt voor al je video's, foto's en documenten met een NAS (Network Attached Storage). Met je persoonlijke cloud kun je overal ter wereld bij je bestanden bekijken, downloaden of streamen.

Wilt u meer informatie over netwerkadapters of hulp bij de keuze van de juiste netwerkadapter? Bekijk dan netwerkadapter of kom langs in een van onze winkels voor hulp en advies.

Bekijk alle netwerkadapters

Paradigit maakt gebruik van cookies. Hiermee kunt u persoonlijk en gebruiksvriendelijk bij ons winkelen.