Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Dé specialist, legt het uit!

Paradigit Koopgids

Slimme verlichting

veilig op vakantie
veilig wonen

Eén van de belangrijkste functies van verlichting is het brengen van sfeer in uw huis. Het juiste licht kan hele ruimtes omvormen en zelfs uw gevoel beïnvloeden, maar ook bijdragen aan uw veiligheid. 

De mogelijkheden van slimme verlichting

U kunt slimme verlichting qua tijden, intensiteit én kleur afstemmen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren, op afstand bedienen met uw smartphone of tablet en op allerlei apps aansluiten voor nog meer leuke effecten.
Zo kunt u bijvoorbeeld timers voor de verlichting instellen wanneer de zon op of ondergaat. En met een 'actie' kunt u bijvoorbeeld de verlichting in laten schakelen op een bepaalde kleur als de thermometer een bepaalde waarde overschrijdt of een bewegingsmelder iets detecteert. Binnen een lichtscène kunt u zelfs meerdere lampen combineren om uw hele huis in één keer van de juiste sfeer te voorzien. Sommige slimme lampen zijn in te stellen als wekker, zodat u natuurlijk ontwaakt met een geleidelijk toenemend lichtintensiteit.
Naast binnenverlichting is er ook buitenverlichting. Gebruik verlichting voor meer sfeer op uw terras of om uw tuin of huis mooi te verlichten.

Veiligheid

Naast sfeer speelt verlichting ook een rol in het beveiligen van uw huis. Slimme verlichting kan u hierbij helpen. Wanneer u niet thuis bent schakelt u de verlichting eenvoudig op afstand in. Zo lijkt het net alsof u thuis bent, terwijl u geniet op uw vakantiebestemming.

Wilt u eventuele inbrekers afschrikken, dan koppelt u een bewegingssensor aan bijvoorbeeld een draadloze deurbel of aan uw (buiten)verlichting. Zodra iemand in of dichtbij uw huis komt, wordt hij afgeschrikt door geluid of staat hij in een zee van licht. U kunt uw verlichting ook zo instellen dat deze inschakelt op een bepaalde tijd, of op het moment dat het donker begint te worden. Slimme verlichting kunt u dus afstemmen op uw dagelijkse routine, door deze zo in te stellen dat deze fungeert als alarm of waarschuwing. Comfort en veiligheid ineen!

Er is een grote diversiteit aan slimme verlichting: van sets of startpakketten tot losse smart lampen en van lightstrips tot tafel-, plafond- en hanglampen.

Een enkele lamp of een compleet systeem

Wilt u eerst even de kat uit de boom kijken en niet meteen een compleet verlichtingssysteem aanschaffen, dan kunt u beginnen bij een enkele slimme lamp. Deze lichtbronnen kunt u via een app op uw smartphone of tablet of via een afstandsbediening in- en uitschakelen. Handig als u lekker op de bank zit en u geen zin heeft om op te staan om dit te doen of vanuit bed uw lampen wilt kunnen aansturen. Het is zelfs mogelijk om alleen maar een slimme fitting te kopen. U kunt hier uw gewone lamp indraaien en er zo een slimme lamp van maken. Controleer echter vooraf altijd goed welke fitting in uw lamp past. Smart of slimme lampen zijn veelal groter dan de ouderwetse peertjes en gloeilampen. Let er dus ook op dat ze wel binnen de lampenkap vallen. 

LED verlichting

Houd ook rekening met het soort verlichting. LED verlichting is de meest energiezuinige verlichting van dit moment en verbruikt een fractie van de energie van een gloeilamp. U bespaart tot wel 90% energie en geld. Er zijn armaturen met ingebouwde LED, maar ook losse lichtbronnen op basis van LED, die u in uw bestaande armaturen kunt plaatsen.

Bekijk alle BINNENverlichting

Bekijk alle BUITENverlichting

Bekijk alle LED LICHTBRONNEN