Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Neem de controle over uw digitale thuis.

Smart Home

Signalering en beveiliging van uw huis

veilig wonen

Op het gebied van signalering en beveiliging biedt HomeWizard u vele mogelijkheden. U kunt verschillende apparaten aansluiten die u hierbij helpen. De HomeWizard app is hierbij het belangrijkste. Deze zorgt namelijk voor de koppeling, zodat u ook alles in de gaten kunt houden en kunt aansturen, wanneer u ergens anders bent.

Sensoren en schakelaars

Een belangrijk onderdeel van HomeWizard zijn sensoren en schakelaars. Een voorbeeld hiervan is een bewegingssensor. Op zichzelf doet die niet bijzonder veel meer dan het registreren van een beweging. Koppelt u hem aan een KlikAanKlikUit-schakelaar, dan kunt u ervoor zorgen dat het licht op een bepaalde plek aangaat op het moment dat er iets of iemand langs de sensor gaat. Dit kunt u doen om eventuele indringers af te schrikken, maar het kan ook handig zijn als u zelf door de voordeur stapt in de donkere hal van uw huis. U hoeft dan niet op de tast het lichtknopje te zoeken en het geeft een gevoel van veiligheid. U kunt tevens instellen dat u een bericht ontvangt wanneer de sensor beweging registreert, maar u bent niet thuis. Een magneetcontact op een raam of een deur is een andere sensor die u kunt koppelen met de HomeWizard. Als u dan een raam of deur open heeft laten staan, dan krijgt u hiervan een melding via de app op uw smartphone of tablet. Ook als iemand probeert om uw huis binnen te dringen en een raam of deur openbreekt, krijgt u een melding. U kunt dan meteen actie ondernemen en hulp inschakelen.

Sensoren koppelen

Het basissysteem van de HomeWizard biedt u de mogelijkheid om meerdere systemen aan elkaar te koppelen. U kunt dan met een enkele sensor meerdere apparaten 'triggeren'. Denk hierbij aan de hierboven besproken combinatie van bewegingssensor en verlichting, maar u kunt hier ook nog een IP-camera aan toevoegen. Als er dan een beweging wordt geregistreerd, springt niet alleen het licht aan, maar is ook meteen de IP-camera geactiveerd.

U kunt uw systeem zo instellen dat de IP-camera automatisch een foto maakt of vanuit uw app live meekijken. U kunt er ook voor kiezen om een eenvoudig tekstbericht te ontvangen wanneer er iets 'getriggerd' wordt. Of de HomeWizard via een SMS uw vrienden, kennissen of buren op de hoogte laten stellen.

Plaatsing

Als u de HomeWizard wilt gebruiken om uw huis goed in de gaten te kunnen houden, dan raden we u aan om vooraf goed te bepalen waar u de verschillende sensoren en andere apparaten plaatst. Als u na een melding live mee wilt kijken via de IP-camera, dan is het natuurlijk handig wanneer u ook daadwerkelijk iets kunt zien. Zorg er daarnaast ook voor dat eventuele verlichting die aangaat om een indringer af te schrikken ook echt afschrikt. Een subtiel schemerlampje heeft minder effect dan een heel fel licht, of juist heel veel verschillende lichtbronnen die tegelijkertijd aanspringen.

Meer weten? Lees ook: Veiligheid in en om het huis

Bekijk alle tips Bekijk alle basissystemen