Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Neem de controle over uw digitale thuis.

Smart Home

Veiligheid in en om het huis

veilig wonen

Veiligheid is één van de basisbehoeften van de mens. Een Smart Home systeem (of domotica) kan u helpen bij het beveiligen van uw huis. U kunt het specifiek gebruiken in vakantieperiodes, de donkere dagen van het jaar of gewoon voor dagelijks gebruik. Het is een oplossing om uw thuisomgeving digitaal te besturen vanuit één centrale plek. Dit zorgt voor meer gemak, verhoogde veiligheid en energiebesparing. Wij vertellen u graag hoe u Smart Home onder andere kunt gebruiken voor een veilig huis voor u en uw dierbaren.

Beveilig uw huis

Als het om het beveiligen van uw huis gaat, denkt u waarschijnlijk als eerste aan een alarmsysteem.  Als een alarmsysteem bijvoorbeeld is voorzien van een SIM-kaart, net zoals u die in uw telefoon aantreft, dan is het mogelijk om een berichtje te krijgen van uw alarmsysteem op het moment dat er iets niet in de haak is. U kunt ook een magneetschakelaar bij uw voor- of achterdeur bevestigen. Wanneer deze geopend wordt buiten de door u aangegeven tijd kunt u er voor kiezen om een telefoontje of bericht te ontvangen. U kunt deze ook koppelen aan een rookmelder, die als alarmsignaal kan dienen of aan uw verlichting, die bijvoorbeeld fel gaat branden.

Een ander onderdeel van beveiliging is de IP-camera. Die wordt ook steeds slimmer en kan zo ingesteld worden dat ze 'getriggerd' wordt door beweging en/of warmte. U kunt hem zo instellen dat u een berichtje ontvangt op het moment dat de sensor iets of iemand detecteert, waarna u in uw app op uw smartphone kunt meekijken om te zien wat er aan de hand is. Of u kiest ervoor dat de IP-camera een foto maakt wanneer een deur of raam geopend wordt, welke direct naar uw smartphone gestuurd wordt. Zo kunt u meteen kijken of het iets is waar u zich zorgen om moet maken.

Meer weten? Lees ook: De voordelen van HomeWizard

Bekijk alle tips Bekijk alle IP-camera's