Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Neem de controle over uw digitale thuis.

Smart Home

Houd een oogje in het zeil met een IP-camera

veilig wonen

Wilt u uw persoonlijke eigendommen beschermen, inbrekers buiten de deur  houden of uw kinderen in de gaten houden? Dit kan met een IP-camera. 

Een IP-camera is een camera die gebruikmaakt van een internet protocol  (IP). De beelden kunnen via een netwerk, bedraad of draadloos worden verzonden  naar elk ander apparaat met een draadloze of bedrade verbinding. Het enige wat  u nodig heeft is een software programma of app die door de fabrikant wordt meegeleverd. 

Een IP-camera van de huidige standaard kan beelden in hoge resolutie  weergeven. Dit betekent dat vage bewakingsbeelden tot het verleden behoren. U  kunt zelfs de opgenomen beelden later terugkijken en inzoomen, zodat u geen  detail mist. Deze zeer scherpe beelden kunt u ook als livestream gebruiken,  waardoor u de IP-camera bijvoorbeeld ook als babyfoon kunt gebruiken.

 De beelden van een IP-camera kunt u overal bekijken via een  internetverbinding, bijvoorbeeld op uw laptop of desktop computer of op uw smartphone  of tablet. U kunt er zelfs voor kiezen om de beelden openbaar te maken via een  interne site of juist niet en de beelden lokaal bekijken en opslaan via bijvoorbeeld  een NAS of netwerkrecorder.

 IP-camera's zijn er in verschillende soorten en maten, ook met het  zogenaamde nightvision, waarbij de camera werkt met infrarood. De beelden  worden met infrarood niet in kleur, maar in zwart-wit weergegeven. Ook motion detect wordt veel gebruikt bij  IP-camera's. Hierbij wordt de opname gestart wanneer er beweging wordt  gedetecteerd in de ruimte. 

IP-camera's zijn tegenwoordig voor iedereen betaalbaar. En al is het geen  intensief bewakingssysteem, het geeft u een veilig gevoel  en het is een goed middel om een oogje in het  zeil te houden.

Meer weten? Lees ook: Signalering en beveiliging van uw huis

Bekijk alle tips Bekijk alle IP-camera's