Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Neem de controle over uw digitale thuis.

Smart Home

Smart Home en een veilig thuis

veilig wonen

 "Heb jij het badkamerraam wel dichtgedaan?" U gaat op vakantie en bent al onderweg, maar twijfelt ineens of u wel alle ramen dicht heeft gedaan. Of misschien bent u vergeten de verwarming lager te zetten of wilt u graag de kat in de gaten kunnen houden als u van huis bent. Door middel van Smart Home oplossingen zijn deze vragen vaak met één beweging van uw vinger van een antwoord én zekerheid voorzien. 

Wat houdt Smart Home nou in?     

Smart Home is ontstaan door de steeds toegankelijker wordende apparatuur, zoals een centrale regeleenheid of basissysteem en talloze bijbehorende, los aan te schaffen, onderdelen, zoals:     

  • Thermometer met WiFi
  • Draadloze magneetstripjes voor op uw deuren en ramen
  • Lampen die via WiFi aan en uit te zetten zijn 
  • Draadloze rookmelders
  • Bewegingssensoren
  • Beveiligingscamera's met WiFi mogelijkheid                 

Op deze manier kunt u met een kleine investering toch met een gerust hart uw huis voor een dagje of langer veilig achterlaten. Mocht u dan toch twijfelen of u wel die lamp op de overloop heeft uitgezet of de thermometer op 20 graden heeft laten staan, dan kunt u dit snel en gemakkelijk via uw tablet of smartphone controleren en eventueel aanpassen. Daarnaast biedt het natuurlijk een stukje rust, dat uw huis veilig is. En mocht er iets aan de hand zijn, dan kunt u ook automatisch daarvan op de hoogte worden gesteld.        

Beveiligen met Smart Home: hoe werkt het precies?     

Stel u wilt dat u een bericht op uw telefoon krijgt als er iemand aanbelt. U gebruikt dan een draadloze deurbel die gekoppeld is aan de centrale regeleenheid. Deze centrale regeleenheid staat zo ingesteld dat u automatisch op de hoogte wordt gesteld door een berichtje op uw smartphone of tablet. U heeft eveneens een draadloos magneetcontact op de deur geplaatst en deze is weer draadloos gekoppeld aan een lampfitting, waardoor een lamp in de hal automatisch aan wordt gezet als de deur wordt geopend. Daarnaast heeft u een (draadloze) IP camera in de hal opgehangen welke op de deur is gericht. Als het systeem is ingeschakeld, zal de IP camera beelden op bijvoorbeeld uw NAS (netwerkopslag) op kunnen nemen en u automatisch een bericht sturen dat er beweging wordt gedetecteerd. U kunt dan zelfs live meekijken wat er aan de hand is. Ook draadloze rookmelders kunt u op het systeem aansluiten waardoor u vroegtijdig gealarmeerd kunt worden en eventueel iemand in de buurt langs kunt sturen, om te kijken wat er aan de hand is.             

Beveiligen met Smart Home: wat heb ik nodig?     

De meest populaire en makkelijk te gebruiken producten zijn van bijvoorbeeld HomeWizard of KlikAanKlikUit. Pakketten van deze merken zijn in verschillende samenstellingen aan te schaffen waardoor u een basis heeft en daarop verder kunt uitbreiden. HomeWizard biedt daarin een basissysteem welke u overal en altijd via een app op uw tablet of smartphone kunt bedienen. Onderdelen van merken zoals KlikAanKlikUit en ook bijvoorbeeld de Hue producten van Philips zijn eveneens via de HomeWizard app aan te sturen. Bij KlikAanKlikUit kunt u vooraf via uw computer verschillende tijdschema's voor allerlei zaken instellen, zoals wanneer bepaalde lampen aan of uit moeten, of bijvoorbeeld een rolluik gesloten en weer geopend moet worden. Zodra u een tijdschema via uw computer heeft aangemaakt, kan het basissysteem in combinatie met de gekoppelde ontvangers zelfstandig het schema uitvoeren.                     

Vrijwel alles wat u qua veiligheid en zekerheid kunt bedenken is mogelijk met Smart Home. Laat u vrijblijvend informeren door één van onze medewerkers in de winkel of via onze helpdesk door middel van email, chat of telefoon. Ook op onze website vindt u volop informatie en inspiratie.      

Meer weten? Lees ook: De voordelen van HomeWizard

Bekijk alle tips Ga naar Veilig Wonen