Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Zelf bepalen wanneer u push berichten ontvangt

smartphone
android
apple

Wist u dat u zelf kunt bepalen wanneer u push notificaties en push mail ontvangt? Push notificaties zijn berichten die ontwikkelaars inbouwen in hun app. Zo kunnen zij direct een bericht versturen aan de gebruiker. Naast deze push notificaties is er ook zoiets als push mail. Dit is een systeem dat ervoor zorgt dat e-mails meteen zichtbaar zijn op uw apparaat. Wij leggen u graag uit hoe u de instellingen zelf kunt veranderen.

Push houdt in dat berichten of mails naar uw tablet of smartphone gestuurd worden, zonder dat u daar expliciet om vraagt. Vaak wordt u tijdens de installatie van een app of tijdens het instellen van uw e-mail gevraagd of u kiest voor push, of dat toch liever niet hebt. Op zo'n moment is dat bij veel mensen niet iets waar ze over na willen denken, omdat ze graag verder willen met de installatie of omdat de term ze eigenlijk niets zegt.

Geen push maar fetch

Standaard staan vrijwel alle diensten op push. Het tegenovergestelde hiervan is fetch. Stelt u uw e-mailtoepassing of app in op fetch, dan kunt u ervoor kiezen om nieuwe mails en notificaties op vaste tijden binnen te halen. Ieder kwartier, ieder half uur, maar ook helemaal handmatig. Met dat laatste bedoelen we dat u in de applicatie op een knop moet drukken om nieuwe berichten binnen te halen. Let wel, het is niet met iedere applicatie mogelijk om dit te doen. Sommige applicaties, zoals Gmail, zijn uitsluitend push.

Aanpassen instellingen

Zoals gezegd staan vrijwel alle toepassingen die gebruikmaken van notificaties en vrijwel alle e-mailtoepassingen standaard ingesteld op push. Dat is handig als u altijd op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen, maar dit vergt ook meer van de accu en kan in sommige gevallen als storend ervaren worden. Daarnaast kan het ook leiden tot extra dataverbruik als u onderweg bent en alleen van de 3G of 4G mobiele dataverbinding gebruik kunt maken.

Het instellen van fetch is niet ingewikkeld als u eenmaal weet waar u zijn moet. Op uw Android apparaat moet u hiervoor in het instellingenmenu van de betreffende app zijn. Bij iOS kunt u dat over het algemeen centraal vanuit iOS regelen. U stelt uw mail bijvoorbeeld op fetch in door in het instellingenmenu naar 'E-mail' > 'Contacten' > 'Agenda's' te gaan en vervolgens 'Nieuwe gegevens' te selecteren. In het volgende venster kunt u kiezen hoe vaak u nieuwe mails wilt ontvangen.

Wilt u meer informatie over tablets of smartphones of hulp bij de keuze van de juiste tablet of smartphone? Bekijk dan onze tablet koopgids of kom langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Genieten van muziek met Spotify

Bekijk alle tips Bekijk alle tabletsBekijk alle smartphones