Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Neem de controle over uw digitale thuis.

Smart Home

Smart home voor uw huis op wielen

veilig wonen

Smart Home  producten zijn niet alleen zeer handig voor uw huis, maar ook voor uw caravan. Van draadloze bewegingsmelders tot een compleet alarmsysteem, u hoeft zich geen zorgen te maken over veiligheid op vakantie. Zo wordt een avondje op de camping nog meer genieten!            

Afschrikken werkt: rust uw caravan uit met Smart Home sensors     

U gaat met de caravan op vakantie en besluit om een avondje met de auto op pad te gaan of een drankje te doen bij vrienden elders op de camping. U laat uw caravan met een gerust gevoel achter op het campingterrein. U heeft er namelijk voor gezorgd dat uw caravan net zo goed beveiligd is als uw huis, dankzij Smart Home oplossingen.     

Een afschrikmiddel is uitermate geschikt om ervoor te zorgen dat er niet wordt ingebroken. Een lamp met bewegingssensor is daar bijvoorbeeld prima voor te gebruiken. In het geval van een caravan kunt u een draadloze sensor gebruiken. Zodra er beweging wordt gedetecteerd stuurt de melder een signaal naar een ontvanger in of aan uw caravan via de centrale eenheid. De lamp gekoppeld aan die ontvanger gaat bij ontvangst van het signaal aan en schakelt na een vooraf bepaalde tijd automatisch weer uit. Aan dezelfde ontvanger zijn meerdere sensoren te koppelen, waardoor er 360 graden dekking kan worden gecreëerd en niemand zonder detectie bij uw caravan in de buurt kan komen.                  

Beveilig uw caravan optimaal met een Smart Home alarmsysteem     

Mocht u eveneens willen dat een daadwerkelijke inbraak niet onopgemerkt blijft, dan kunt u een draadloos alarmsysteem gebruiken om uw caravan ook daar tegen te beschermen. Draadloze alarmsystemen zijn net als andere Smart Home producten uitbreidbaar, maar u begint uiteraard bij de basis.     

U kunt het beste kiezen voor een alarmcentrale op basis van het GSM netwerk, zodat u niet afhankelijk bent van de WiFi verbinding op de camping. Let er wel op dat deze systemen een 12 Volt aansluiting nodig hebben om te kunnen functioneren. Natuurlijk zijn er noodaccu's in de systemen aanwezig, mocht de stroom uitvallen, dus ook in die gevallen blijft uw caravan beveiligd. Bij de genoemde GSM systemen is in te stellen dat er een bericht wordt verstuurd naar uw telefoon, wanneer het alarmsysteem iets detecteert. Geen probleem wanneer u uw telefoon bent vergeten, want u kunt meerdere nummers opgeven.     

Sommige systemen hebben een ingebouwd alarm, andere zijn eenvoudig te koppelen met een draadloze sirene met alarmlamp voor binnen en buitenmontage. Natuurlijk kan een combinatie van een interne sirene met een apart te koppelen extra sirene ook. Toegang of afsluiten is geregeld via een afstandsbediening, pincode en/of een sleutelhanger, welke door zeer dichte nabijheid het alarm uit kan schakelen. U kunt uw alarmsysteem naar behoefte uitbreiden met allerhande Smart Home oplossingen. Alles is draadloos te koppelen, van een deurmagneet en trillingssensor tot een koolstofmonoxide of rookmelder.     

Op vakantie wilt u genieten en dat kan alleen als u zich ook veilig voelt. Waarom uw caravan dan niet net zo goed beveiligen als uw vaste woning? Een echt veilig huis op wielen bereikt u eenvoudig met de juiste Smart Home producten.                

Meer weten? Lees ook: Veiligheid in en om het huis

Bekijk alle tipsGa naar Veilig wonen