Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Goed voorbereid op reis: wat neemt u mee op vakantie?

randapparatuur

De vogels zijn al weer volop aan het zingen, het blijft steeds langer licht en de jas kan ook al af en toe thuis gelaten worden. Zit u stiekem ook al aan uw vakantie te denken? Tegenwoordig wilt u overal bereikbaar blijven met alle elektronica, ook op vakantie, maar wat is er allemaal beschikbaar hiervoor?

Lekker zonnen op het strand of aan het zwembad, heerlijk vertoeven op de camping of een actieve vakantie, tegenwoordig neemt u toch al snel wat gadgets mee om u tussendoor mee te vermaken. Wanneer u op reis gaat is het uiteraard verstandig om ervoor te zorgen dat uw apparaten niet beschadigd kunnen raken. Thuis ligt de tablet altijd veilig op de tafel maar, voor de vakantie is een cover zeker geen overbodige luxe. Een extra kabeltje of oplader is ook altijd handig, mocht er onderweg iets kwijtraken of kapot gaan dan zit u in ieder geval niet met een probleem. Tijdens de vakantie een huurauto? Dan is een handsfree carkit wellicht ook een goede tip.        

Internetten op de camping 

Daar bent u dan, eindelijk gearriveerd op de camping en alles is uitgepakt. De kinderen vervelen zich want juist wanneer u gesetteld bent begint het te regenen. Wie mag er dan gebruikmaken van internet?

Wellicht komt bovenstaande bekend voor. Vaak treft u op de camping maar een enkel toegangspunt voor het internet aan, dat wordt vaak lastig wanneer er meerdere mobiele apparaten aanwezig zijn. Gelukkig is het mogelijk om bijvoorbeeld gebruik te maken van een 3G mobiele WiFi router, zodat u via een SIM abonnement uw internet met meerdere personen kunt delen. U kunt ook kijken of u met de betaalde WiFi van de camping een Hotspot kunt creëren met uw telefoon of tablet. Zo is het ook mogelijk om uw verbinding met meerdere gebruikers te delen. Bent u al bekend met tethering? Houd wel rekening met het feit dat de snelheid van de verbinding wordt gedeeld: hoe meer gebruikers, hoe lager de snelheid.

Genieten in de zon op het strand of bij het zwembad

Weg uit die dagelijkse sleur en even helemaal nietsdoen. Het perfecte moment om tijdens het zonnen te genieten van uw favoriete muziek of te luisteren naar een audioboek. Om door te kunnen blijven genieten en u geen zorgen te maken over de accu van uw smartphone of tablet is een powerbank de ideale oplossing. U heeft geen stopcontact nodig en kunt toch uw mobiele apparaat opladen indien nodig. Sommige powerbanks kunnen zelfs meerdere apparaten tegelijkertijd voorzien van additionele stroom, zodat zowel u als uw partner optimaal kunnen blijven relaxen. Ook een camera is zo weer voorzien van additionele stroom, dus mocht u toch een uitstapje gepland hebben overdag, dan zorgt een powerbank ervoor dat uw elk moment zorgeloos kunt vastleggen. Het zou toch jammer zijn als u net een mooi moment op de foto wilt zetten en de camera is leeg.

Zo, de dag is weer voorbij en u maakt zich klaar voor een gezellige avond. Helaas mist u nu wel de audio installatie van thuis, waarmee u normaal gesproken van uw favoriete muziek geniet. Hoe handig is het dan om een Bluetooth speaker mee te hebben, zodat u toch kunt genieten van uw favoriete nummers en deze kunt delen met anderen.

Actief en ondernemend met het gemak van thuis

Ook wanneer u liever een actieve vakantie heeft gepland kunnen verschillende gadgets het geheel wat comfortabeler voor u maken. Fan van bergbeklimmen of wandelen? Wanneer u uiteindelijk alleen de top heeft behaald wilt u dit schitterende moment toch vastleggen? Dan is een selfiestick uitermate handig. En een powerbank kan ervoor zorgen dat u te allen tijde voldoende accuduur heeft en u zich daar in ieder geval niet druk over hoeft te maken. De afgrond links van u vraagt al het merendeel van uw aandacht. Dankzij een powerbank hebben uw smartphone en uw camera ook onderweg genoeg stroom om alles vast te kunnen leggen en bereikbaar te blijven.

PS. Vergeet vooral niet om een extra geheugenkaart mee te nemen op vakantie, zodat u al dat moois vast kunt leggen.

Meer weten? Lees ook: Boeken lezen: e-reader of tablet?

Bekijk alle tips